Το παραμελημένο Όρραον (στο οποίο το Epiruspost αναφέρθηκε προ ημερών) επισκέφθηκαν μαθητές της τετάρτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας κι ευτυχώς τα κτίρια των Μολοσσών ήταν σε θέση να προκαλέσουν τον θαυμασμό τους χάρη στις εργασίες αποψίλωσης πριν ένα χρόνο για την έρευνα Γερμανών αρχαιολόγων.
Ο περιβάλλων αρχαιολογικός χώρος δυστυχώς είναι πνιγμένος στη βλάστηση που σύντομα θα καλύψει πάλι τα οικοδομήματα του 4ου αι. π.χ.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ακολούθησαν μέρος της πολιτιστικής διαδρομής που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί κι από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στους προβεβλημένους προορισμούς της, αλλά φευ!
Μετά το Όρραον βρέθηκαν στο Λαογραφικό μουσείο Γυμνοτόπου όπου τα αντικείμενα και η αναπαράσταση ενός σπιτιού-νοικοκυριού των παππούδων τους, κατέδειξαν την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας στη σύγχρονη εποχή.
Ο χρόνος τους ήταν περιορισμένος λόγω επικείμενων εκλογών. Αλλιώς θα επέστρεφαν στη Φιλιππιάδα περνώντας από τον προϊστορικό οικισμό Ασπροχάλικο και το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο.
Τη διαδρομή αυτή επιλέγουν συχνά αλλοδαποί τουρίστες, κυρίως Γερμανοί, Αυστριακοί κ.α που επισκέπτονται το Όρραον με τροχόσπιτα σε εβδομαδιαία βάση. Το μνημείο είναι γνωστό στις χώρες τους από τις πρώτες ανασκαφές του 1972 υπό τον αρχαιολόγο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σωτήρη Δάκαρη σε συνεργασία με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο. Πρόσφατα επιλέχθηκε από Γερμανικό Πανεπιστήμιο επίσης, ως ένα από τα τέσσερα κτιριακά συγκροτήματα μεσογειακών χωρών για τη μελέτη του εσωτερικού φυσικού φωτισμού τους.