Στήριξη των κατοίκων του Λούρου ζήτησε το ΚΚΕ

Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε η Τ.Ο. Πρέβεζας του ΚΚΕ στον Λούρο, με ομιλητή τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον Σπύρο Δελή, εκ μέρους της ΚΟΒ Λούρου του ΚΚΕ, ο οποίος ευχαρίστησε όσους ψήφισαν το ΚΚΕ για πρώτη φορά στις εκλογές του Μάη και τόνισε πως μπορούμε να ανεβάσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά, να κάνουν τώρα το βήμα και όλοι όσοι σκέφτονται να στηρίξουν το ΚΚΕ.Σ

τη συγκέντρωση παρευρέθηκαν επίσης η Ζήνα Μαλεζά και η Μαρία Τζίμα, υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ.

Ο Χρ. Κατσώτης αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής, όπως το τσακισμένο εισόδημα, με τον μέσο μισθό μόνο το 2022 να είναι μειωμένος κατά 7,5%, τις συντάξεις πείνας, κάνοντας ειδική αναφορά στις «συντάξεις του ΟΓΑ που είναι και κάτω από το επίδομα υπερηλίκων, ή για 15 χρόνια, με τις αντίστοιχες εισφορές το πολύ να φτάνει τα 387,90 ευρώ».

Τόνισε ακόμη πως «οι αγρότες αντιμετωπίζουν το υψηλό κόστος παραγωγής, με τις πολύ υψηλές τιμές σε αγροτικό ρεύμα, πετρέλαιο, μέσα και εφόδια, λιπάσματα, φάρμακα, αρδευτικό νερό, μηχανήματα, ζωοτροφές. Οι χαμηλές τιμές παραγωγού για την πλειοψηφία των αγροτικών προϊόντων, μαζί και το αίσχος των “ανοιχτών τιμών”, που έχουν ως αποτέλεσμα ο παραγωγός να μην πουλά, αλλά να παραδίδει στον έμπορο τη σοδειά του, χωρίς να γνωρίζει πόσο και πότε θα πληρωθεί» όπως και «τις συνεχείς καταστροφές της παραγωγής από φυσικά αίτια αλλά και οι ανεπαρκείς – καθυστερημένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Αλλά και τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ της ΕΕ, που ισχύει από φέτος και κομίζει επιπλέον βάρη στον αυτοαπασχολούμενο αγροτοπαραγωγό».

Σημείωσε πως και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα «από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέο τσεκούρι σε δαπάνες για τις λαϊκές ανάγκες και ένταση της φοροληστείας, για να διασφαλίζονται τα ματωμένα πλεονάσματα, με πογκρόμ πλειστηριασμών και εκτόξευση της ενεργειακής φτώχειας σύμφωνα με την Εαρινή Έκθεση της Κομισιόν και τις συστάσεις στην κυβέρνηση».

Αναφέρθηκε ακόμα στις συνέπειες των «πράσινων μπίζνες» για τον λαό της περιοχής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «και στην Πρέβεζα στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης προωθούν μεγάλο αιολικό πάρκο στα Θεσπρωτικά όρη και φωτοβολταϊκά στην Τύρια, στον Ωρωπό, στην Καμαρίνα και σε περιοχή προς την Πάργα. Παρά τις αντιδράσεις του κόσμου των φορέων και των δήμων, δεν κάμπτονται και προωθούν τον σχεδιασμό τους.

Η Τ.Ο. Πρέβεζας του ΚΚΕ πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις 9 μμ., στην Παραλία, με ομιλητή τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ),μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνο του Τμήματος Υγείας της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή στο Δυτικό Τομέα Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ