Θετική η ΕΤΕΠ στο δάνειο για το Πάρκο Υψηλής Έρευνας, στο τέλος του έτους η απόφαση

Η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να χρηματοδοτήσει κατά 25% το Πάρκο Υψηλής Έρευνας αποτυπώνεται σε έγγραφο που έφτασε στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Την σχετική επιστολή υπογράφουν ο επικεφαλής της ομάδας επενδύσεων και δανεισμού για την Ελλάδα και την Κύπρο Ιωάννης Καλτσάς και ο ανώτερος υπεύθυνος Κώστας Καργάκος.

Όπως αναφέρεται σε αυτή «η Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων σκοπεύει να υποστηρίξει το έργο και να το χρηματοδοτήσει με ποσό περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ με την επιφύλαξη της δέουσας επιμέλειας των υπηρεσιών μας και των αποφάσεων των διοικητικών οργάνων μας».

Όπως προκύπτει από την ίδια επιστολή οι τελικές αποφάσεις της ΕΤΕΠ θα ληφθούν πριν το τέλος του έτους.

«Είμαστε ήδη στη διαδικασία σύνταξης των εσωτερικών εγγράφων έγκρισης και αναμένουμε να υποβάλουμε το έργο στο Διοικητικό μας Συμβούλιο για έγκριση πριν από το τέλος του 2023» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η Περιφέρεια Ηπείρου που σχεδιάζει το Πάρκο Υψηλής Έρευνας μέσω της Αναπτυξιακής της «Ήπειρος», έχει εντάξει το έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης με χρηματοδότηση κατά 50%, ποσό του αγγίζει τα 20 εκατομμύρια.

Το άλλο μισό θα πρέπει να προέλθει από δανεισμό. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΤΕΠ θα καλύψει τα 10 εκατομμύρια και άλλα τόσα πρέπει να βρεθούν από ελληνική τράπεζα.

Η Περιφέρεια είναι σε διαπραγματεύσεις με την Συνεταιριστική Ηπείρου. Μόλις οριστικοποιηθεί η εξασφάλιση των δανείων θα μπορέσει να προχωρήσει και στη δημοπράτηση του έργου.

Το Πάρκο προβλέπεται να γίνει στην περιοχή της Πεδινής, κοντά στο Πανεπιστήμιο με προοπτική να στεγάσει εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται στα Ιωάννινα και άλλες μελλοντικά που θα θελήσουν να επενδύσουν στην Ήπειρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ