Τα παιδιά που περιμένουν μία οικογένεια…

maria tsolaki

Η Μαρία Τσολάκη πέρα από την ευθύνη της οργάνωσης για το διήμερο οδοιπορικό στα κέντρα παιδικής προστασίας όπου πήρε άριστα, έκανε και μία πολύ σημαντική εισήγηση, καταθέτοντας την και την εμπειρία της από το Κέντρο της Ηπείρου.

Μίλησε από καρδιάς για τα παιδιά που περιμένουν μία οικογένεια. Μίλησε για τη μονάδα της Πωγωνιανής η οποία έχει τις περισσότερες υιοθεσίες και αναδοχές, μίλησε για την γκετοποίηση που μπορεί να γίνει ακόμη κι αν η μονάδα βρίσκεται στην καρδιά ενός αστικού κέντρου.

Κατέθεσε και δύο από τις πολλές στιγμές που ένιωσε ανήμπορη.

Ανήμπορη μπροστά σε παιδί 17 ετών που αφοπλιστικά της λέει ότι έχει κάνει πολλά λάθη αλλά θέλει μία οικογένεια. Μία οικογένεια που αν την βρει θα γίνει το καλύτερο παιδί..

Ανήμπορη μπροστά σε ένα κορίτσι 19 ετών που έφτασε στα Γιάννινα αφού είχε περάσει από άλλα ιδρύματα. Παιδί κακοποιημένο.. «Θέλω τους γονείς μου με άλλη ψυχή» της εξομολογήθηκε..

Είναι από τις στιγμές που απέναντι στα παιδιά στέκεσαι αμίλητος.. Από τις στιγμές που την έκαναν να πει ότι αυτά τα παιδιά θέλουν υπομονή, φροντίδα, αγάπη.. Κι όλα αυτά με σεμνότητα και συστολή!

Σε όλους όσους συνέβαλαν για το διήμερο στα Γιάννινα αξίζουν συγχαρητήρια..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ