Με τα δεδομένα του….1923 θα χτίζουν στη Φιλιππιάδα!

DHMOS_ZHROYΠυρ και μανία με τους μελετητές του Γενικού Πολεοδομικού αλλά και με τη Δημοτική Αρχή είναι ο πρώην Δήμαρχος Φιλιππιάδας Μιχάλης Κατραχούρας. Αυτός πιθανόν είναι και ο λόγος της δημόσιας παρέμβασης που κάνει με επιστολή του καθώς το Γενικό Πολεοδομικό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην περιοχή.

Ο κ. Κατραχούρας κάνει λόγο για προχειρότητα, αλλά και για σκοπιμότητες και κυρίως διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει καμία αναπτυξιακή υποδομή.

Μειώνονται (κουρεύονται) οι συντελεστές δόμησης στην Α΄και Β΄ζώνη του υπάρχοντος σχεδίου πόλεως έτους 1953 με αποτέλεσμα να χάνονται περιουσίες και να χτίζονται πλέον διώροφες οικοδομές.

Η Παλαιά Φιλιππιάδα και το Ελευθεροχώρι δεν εντάσσονται στο σχέδιο πόλης και θα κτίζονται ως οικισμοί προϋφιστάμενοι του 1923, ενώ στα χωριά δεν προβλέπεται καμία επέκταση.

Οικοδομές που κτίσθηκαν με νόμιμες άδειες εντός οικισμού θα θεωρούνται αυθαίρετες. Οικόπεδα που αγοράστηκαν με προοπτική στα υψώματα, είναι εκτός επέκτασης και προορίζονται για ….λαχανόκηπους.

Συμπερασματικά όσα προτείνει η Β1 φάση του ΓΠΣ-ΣΧΟΑΠ πρώην Δήμου Φιλιππιάδας, δεν προσφέρουν τίποτα στο μέλλον του τόπου, ενώ δημιουργούν προβλήματα και αδικίες.

«Η Φιλιππιάδα σήμερα με τον Καλλικράτη και αύριο με την συνένωση νομών θα γίνει δυναμικό κέντρο ευρύτερης περιοχής και θα χρειαστούν κατοικίες. Κι όμως μπορεί να γίνουν επεκτάσεις χωρίς να μειωθούν οι συντελεστές δόμησης, όπως συμβαίνει σε όλους τους Δήμους και το παραδέχθηκαν οι μελετητές κατά την παρουσίαση του ΓΠΣ. Πολιτική βούληση απαιτείται και όραμα. Αρκετά «μίκρυνε» η πόλη μας τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το σχέδιο πόλης ζημιώνει περίπου το 90% των ιδιοκτητών στη Φιλιππιάδα, γι’ αυτό και έχει συσταθεί επιτροπή πολιτών για τις περαιτέρω ενέργειες.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στη Δημοτική Αρχή ότι αν οι πολίτες καταφύγουν σε ενστάσεις και προσφυγές, δεν πρόκειται να προχωρήσει το σχέδιο πόλης, γι’ αυτό πρέπει να πρυτανεύσει η λογική στο σχέδιο πόλης και η ευαισθησία σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα. Επίσης ζήτημα μπαίνει ότι θα κληθούν να ψηφίσουν το ΓΠΣ Φιλιππιάδας και Δημοτικού Σύμβουλοι που ανήκουν στο διευρυμένο Δήμο Ζηρού», αναφέρει ο κ. Κατραχούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ