Κ. Παρασκευάς: Ψήφο στο ΚΚΕ ζήτησε από τα Γιάννινα

«Μήνυμα αγώνα και ελπίδας πως αν ο λαός θέλει, μπορεί να αλλάξει πορεία», ζήτησε να στείλουν οι Γιαννιώτες, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα το βράδυ της Τρίτης.

Κάλεσε τους Γιαννιώτες να αυξήσουν τις ψήφους και τα ποσοστά του ΚΚΕ και να επανεκλέξουν κομμουνιστή βουλευτή.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Νίκου Εξάρχου, προέδρου του Εργατικού Κέντρου, βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό και εκ νέου υποψήφιου, που υποσχέθηκε πραγματική μαχητική αντιπολίτευση όπως στο «Market IN, στήριγμα για κάθε Γιαννιώτη που θέλει να σηκώσει κεφάλι στο άδικο. Στη συνέχεια απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στους εργάτες της βιομηχανίας τροφίμων και στους οικοδόμους, να στείλουν μαχητικό μήνυμα ανυπακοής στις πολιτικές που τους «μαυρίζουν» τη ζωή, να μην επιτρέψουν στη ΝΔ να κλέψει τη βουλευτική έδρα του ΚΚΕ στα Γιάννενα.

Ο Κώστας Παρασκευάς στο ξεκίνημα της ομιλίας του επισήμανε ότι ούτε η ΝΔ, ούτε οι άλλες δυνάμεις του συστήματος είναι τόσο ισχυρές όσο φαίνονται, «ο μόνος παντοδύναμος είναι ο λαός, αρκεί να καταλάβει τη δύναμή του και αυτή βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στο δυνάμωμα του» ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κοινές δεσμεύσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την υλοποίηση των 350 προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης που ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε κυνικά ότι αποτελούν το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο, για να επισημαίνει ότι αυτά θα καθορίσουν την πορεία των δικαιωμάτων του λαού και όχι οι προεκλογικές υποσχέσεις των αστικών συστημικών κομμάτων που γίνονται «φύλλο και φτερό στον άνεμο» την επόμενη μέρα.

Επίσης, κάλεσε το λαό να μη σκορπίσει την ψήφο του στις δήθεν «αντισυστημικές» δυνάμεις, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Πλεύση Ελευθερίας. Ήταν η πρόεδρος της που στήριξε το σύστημα σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας τη «συμφωνία γέφυρα» για παράταση του 2ου μνημονίου το Φλεβάρη του 2015, ενώ σχολιάζοντας το προεκλογικό της σύνθημα «Βάζουμε Ζωή στη Βουλή», ανέφερε ότι στην πραγματικότητα προσπαθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων της, να δώσει ένα «φιλί ζωής» στο σύστημα, όπως έκαναν στο παρελθόν και ανάλογα κόμματα, κομήτες.

Κάλεσε τους Γιαννιώτες να ψηφίσουν με κριτήριο ποιον θα έχουν στο πλάι τους την επόμενη μέρα και ζήτησε ψήφος στο ΚΚΕ, «για να ξαναζωντανέψει η ελπίδα, για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική συμμαχία, για άλλη εξουσία, εργατική, λαϊκή, σοσιαλιστική». Κατέληξε λέγοντας δυνατό ΚΚΕ «για να ενισχυθεί η δύναμη που πάει κόντρα στο ρεύμα, μέχρι να γίνει πανίσχυρο το ρεύμα της αντίστασης, της ρήξης και της ανατροπής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ