Στο Ελεγκτικό εντός του Ιουλίου η σύμβαση για την Εγνατία

Μέσα στον Ιούλιο θα κατατεθεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Το γεγονός αυτό έκανε γνωστό ο επικεφαλής του ομίλου της ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης μιλώντας στους μετόχους της εταιρείας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχουν κατατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ τα αποδεικτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της σύμβασης και των έργων που προβλέπονται για τη βαριά συντήρηση και αναβάθμιση του μεγάλου οδικού άξονα.

Η κατάθεση του φακέλου στο Ελεγκτικό γίνεται σχεδόν δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ο οποίος είχε ξεκινήσει το 2017!

Ο διαγωνισμός έλαβε επτά αναβολές μέχρι την λήξη του. Η παραχώρηση της Εγνατίας αναμένεται να συνοδευτεί και από αναπροσαρμογή των διοδίων που σημαίνει αύξηση των σημερινών τιμών.

Επί του παρόντος, όπως επισήμανε ο κ. Περιστέρης, όλα τα αποδεικτικά εξασφάλισης της χρηματοδότησης της παραχώρησης, την οποία η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα αναλάβει μαζί με τη γαλλική Egis Projects, έχουν κατατεθεί ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ. Εκτιμάται, λοιπόν, ότι η συναλλαγή, ύψους 1,496 δισ. ευρώ, μπορεί να κλείσει εντός του έτους, εφόσον δεν υπάρξουν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι η σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και τριών καθέτων οδικών αξόνων, θα πρέπει να περάσει και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αντίστοιχη είναι η πρόβλεψη τόσο της Κομισιόν στην πρόσφατη έκθεσή της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως και του προϋπολογισμού σχετικά με τα έσοδα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Πρόκειται για το υψηλότερο τίμημα που έχει μέχρι σήμερα επιτύχει το ΤΑΙΠΕΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ