Σοβαρά προβλήματα στην ύδρευση λόγω διακοπών ρεύματος

Αρκετά προβλήματα με διακοπές νερού σημειώνονται από το απόγευμα της Δευτέρας σε περιοχές του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων που υδρεύονται από τον ΣΥΔΛΙ.

Τα προβλήματα σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στις πολλαπλές και με διάρκεια διακοπές ρεύματος στο αντλιοστάσιο και τις γεωτρήσεις της Τούμπας. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η μη ορθή λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος και η εμφάνιση προβλημάτων σε πολλά σημεία τα οποία δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από τον Σύνδεσμο.

Η ηλεκτροδότηση δεν έχει ομαλοποιηθεί μέχρι και σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να συνεχίζονται και τα προβλήματα στην ύδρευση.

Ο σύνδεσμος ζητά τον περιορισμό της κατανάλωσης σε μη υδρευτικές χρήσεις, μέχρι να ισορροπήσει το σύστημα ύδρευσης στο σύνολο των περιοχών.

Επιπλέον υπενθυμίζει για τις επιχειρήσεις (πτηνοτροφεία κτλ),ότι θα πρέπει να φροντίζουν για την επάρκειά τους, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης παροχής, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν τα απρόβλεπτα στην ομαλή υδροδότηση.