Η ερήμωση που δεν ήρθε ξαφνικά!

Και να που τις τελευταίες ημέρες η Αθήνα… ανακάλυψε την ερήμωση της Ηπείρου! Βέβαια αν ψάξει λίγο καλύτερα θα ανακαλύψει ότι έχει ερημώσει ολόκληρη η Ελλάδα.. Πλην Αττικής!

Η ερήμωση δεν ήρθε από τη μια στιγμή στην άλλη.. Τα σχολεία δεν έκλεισαν φέτος με μαγικό τρόπο. Οι νέοι δεν εγκατέλειψαν την ύπαιθρο ξαφνικά!

Η ερήμωση είναι μία πραγματικότητα που έρχεται από τις προηγούμενες δεκαετίες και με το πέρασμα των χρόνων γίνεται πιο έντονη.

Στην τελευταία απογραφή φαίνεται ότι η Ήπειρος έχασε μία μικρή πόλη μέσα σε δέκα χρόνια. Σχεδόν 17 χιλιάδες ανθρώπους λιγότερους. Αλλά δεν είναι μόνο η Ήπειρος.

Είναι όλη η ορεινή Ελλάδα.

Αυτή η Ελλάδα που δεν έτυχε ποτέ της μέριμνας του κράτους. Που δεν έχει γιατρούς, δεν έχει εκπαιδευτικούς, δεν έχει δημόσιες υπηρεσίες…

Που όταν έκλειναν οι δημόσιες υπηρεσίες δεν ήταν είδηση για την Αθήνα! Που όταν διαμαρτύρονταν οι κάτοικοι για τις Εφορείες, για τα υποθηκοφυλακεία, για τα ταχυδρομεία, για τις τράπεζες δεν ασχολήθηκαν ούτε μέσα ενημέρωσης, ούτε υπουργεία, ούτε κυβερνήσεις..

Εδώ και ενάμισι χρόνο ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε καλέσει τους δημάρχους των ορεινών δήμων να συζητήσουν τρόπους για ενίσχυση των τόπων τους. Κι από τότε ακόμη περιμένουν τα κυβερνητικά μέτρα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ