«Μύλος» ξανά με τις διακομιδές από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων

Μία τεράστια αναστάτωση, μεταξύ άλλων και στα δύο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, κατάφερε να προκαλέσει το Υπουργείο Υγείας με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του.

Οι διακομιδές ασθενών που έχουν ολοκληρώσει τη νοσηλεία ή τις εξετάσεις τους στα νοσοκομεία –αποκαλούνται δευτερογενείς- γινόταν πάντα από το ΕΚΑΒ. Αυτό όμως σταματά να συμβαίνει και στην περίπτωση των Ιωαννίνων από τις αρχές Οκτωβρίου εξυπηρετούνται μόνο ασθενείς για αιμοκάθαρση και ογκολογικοί.

Όλοι οι άλλοι είναι αντιμέτωποι με μία τεράστια περιπέτεια που συχνά οδηγεί και σε πολυήμερη παραμονή τους στα νοσοκομεία άνευ λόγου και με ότι αυτό συνεπάγεται ή με μία τεράστια ταλαιπωρία ωσότου καταφέρουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Τα νοσοκομεία έχουν προχωρήσει σε διαγωνιστικές διαδικασίες για να μισθώσουν ασθενοφόρα με το απαιτούμενο προσωπικό με την διαφορά ότι αυτές έχουν αποβεί άγονες.

Από την άλλη δεν μπορούν άμεσα τουλάχιστον να προχωρήσουν σε αγορές ασθενοφόρων και σε προσλήψεις προσωπικού καθώς τέτοιες θέσεις δεν περιλαμβάνονται στους Οργανισμούς τους.

Το Υπουργείο Υγείας για μία ακόμη φορά νομοθέτησε στο πόδι και χωρίς να εξετάσει όλες τις παραμέτρους. Προκειμένου να αποσυμφορήσει το ΕΚΑΒ πέταξε το μπαλάκι στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη υποχρέωση μεταφοράς των ασθενών στα σπίτια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ