Υποσχέσεις για επίδομα στους αστυνομικούς που κάνουν ελέγχους στα γήπεδα!

Επίδομα στους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με τους ελέγχους στα γήπεδα σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος που συνοδεύεται με αυστηρά μέτρα στα γήπεδα και μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων, καταγράφονται πολλές αντιδράσεις από τις συνδικαλιστές ενώσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις Κυριακές που στα Ιωάννινα έχει αγώνα ο ΠΑΣ, μετακινούνται διμοιρίες από όλη την Ήπειρο και μέρος της Δυτικής Μακεδονίας ενώ απασχολείται τεράστιος αριθμός αστυνομικών της τοπικής διεύθυνσης με μέτρα εντός και πέριξ του γηπέδου.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ, είπε ότι βρίσκεται σε διάλογο τόσο με τους εκπροσώπους των αστυνομικών, όσο και με το οικονομικό επιτελείο.

 «Οι αστυνομικοί ανάμεσα στους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς θα επωφεληθούν από τις αυξήσεις που θα έχουμε από 1/1/2024. Ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για την Ελληνική Αστυνομία στα πλαίσια δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, θα γίνει. Αυτό που είναι ώριμο και που μπορώ να το πω, είναι ότι βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών για να υπάρχει ένα επίδομα για τους αστυνομικούς που είναι στο πεδίο, για τους αστυνομικούς ελέγχους στα γήπεδα. Είναι κάτι το οποίο είναι δίκαιο, επιβαρύνονται με μία υπηρεσία η οποία είναι πολύ σημαντική, αποτελεί μία κανονικότητα για τους ανθρώπους που είναι στα ΜΑΤ, σε άλλες υπηρεσίες των μέτρων. Είμαστε σε πολύ ώριμες συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών να υπάρξει μία επιπλέον αμοιβή για αυτή την υπηρεσία», τόνισε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ