Σημαντική αύξηση οδικών αφίξεων σε Κακαβιά και Μαυρομάτι  

Αυξημένες κατά 11,6% ήταν οι οδικές αφίξεις στην Κακαβά κατά τους πρώτους εννέα μήνες του χρόνου 483 χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα από την Αλβανία προς την Ελλάδα από τον Ιανουάριο μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, πενήντα χιλιάδες περισσότεροι από το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των οδικών αφίξεων στο Μαυρομάτι η οποία αγγίζει το 32%. Συνολικά ήρθαν από την Αλβανία στην χώρα μας 269 χιλιάδες επισκέπτες.

Στην Κακαβιά οι περισσότερες αφίξεις καταγράφηκαν τον Αύγουστο καθώς αγγίζουν τις 96 χιλιάδες ενώ οι λιγότερες, τριάντα χιλιάδες, καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο.

Και για το Μαυρομάτι το υψηλό αφίξεων σημειώνεται τον Αύγουστο και το χαμηλό τον Φεβρουάριο.

Η Αλβανία για την Ήπειρο δεν αποτελεί απλά μία όμορη περιοχή αλλά μία δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά. Και τουριστική και εμπορική.

Αυτό που απαιτείται είναι η βελτίωση των οδικών συνδέσεων τόσο με τον άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς που αναμένεται να έχει ανάδοχο τις επόμενες ημέρες –εκτός απροόπτου- αλλά και με τον δρόμο από το λιμάνι Ηγουμενίτσας στο Μαυρομάτι ο οποίος παραμένει σε επίπεδο μελετών, χωρίς καμία πρόνοια για την χρηματοδότησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ