Η αλλαγή σήμανσης στη γέφυρα του Βοϊδομάτη (μεταξύ Αρίστης και Παπίγκου), αλλαγή που έγινε στα μέσα καλοκαιριού, συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση.
Η παράταξη συνέδεσε τις αλλαγές αυτές με την ανάγκη να εξυπηρετηθούν οι οικοδομικές δραστηριότητες του εφοπλιστή που κατασκεύαζε εξοχική κατοικία στο Πάπιγκο.
Παράλληλα όμως τόνισε και τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονούν καθώς πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο και μία γέφυρα που έχει κατασκευαστεί πριν από εκατό χρόνια.
Ο Περιφερειάρχης απέδωσε τις αντιδράσεις στο… ταξικό μίσος όπως και τις αντιδράσεις για τα όρια του οικισμού του Παπίγκου.
Επί της ουσίας είπε ότι η συγκεκριμένη γέφυρα θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ωσότου κατασκευαστεί νέα από την Περιφέρεια.
Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, μετά και από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή με μεγάλα ύψη βροχής και ολικούς παγετούς, έκριναν ότι πρέπει να ελεγχθεί η στατικότητα της γέφυρας και να ενισχυθεί η επάρκειά της.
Μελέτη ανατέθηκε στην εξειδικευμένη μελετητική εταιρεία Static Net Mελετητική η οποία παρέδωσε την έκθεσή της τον Φεβρουάριο του 2021 στην οποία κάνει και υποδείξεις για τα σημεία που πρέπει να ενισχυθούν.
Στις 26 Φεβρουαρίου 2021 η Ο. Ε. ενέκρινε τη σχετική δαπάνη και δύο μήνες αργότερα έγινε η ενίσχυση της γέφυρας με καινούργια μεταλλικά στοιχεία, όπως τα είχε προτείνει η μελέτη.
Ταυτόχρονα, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, τέθηκε σε εφαρμογή και το δεύτερο σκέλος της μελέτης για το επιτρεπόμενο βάρος που μπορούν να έχουν τα οχήματα, σε συνδυασμό με την ταχύτητα κίνησης.
«Απλά, εκείνο που δεν άλλαξε έγκαιρα ήταν η σήμανση που έγινε το καλοκαίρι, με την τοποθέτηση προσωρινών πινακίδων μέχρι τοποθέτησης των νέων.
Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ελέγχουν κατά τακτά διαστήματα τις γέφυρες και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται, χωρίς βέβαια να μπορεί να προβλεφθούν οι επιπτώσεις από ακραίες καιρικές συνθήκες» κατέληξε ο κ. Καχριμάνης.