Εγκατάλειψη και καταστροφές στο «Δασικό Χωριό»

dasiko xorio

Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης και πολλών καταστροφών είναι αυτές που καταγράφονται στο Δασικό Χωριό «Κέδρος» στην καρδιά των Τζουμέρκων.

Από τις αρχές της περασμένης άνοιξης και μετά από προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος η τύχη του πιο πρωτότυπου ορεινού οικισμού βρίσκεται στα χέρια της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πριν από λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου έκανε γνωστό ότι οι μελέτες και οι προτάσεις για το Δασικό Χωριό θα γίνουν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κλιμάκιο του οποίου βρέθηκε ήδη στην περιοχή. Όσο για την αξιοποίηση, αυτή φαίνεται ότι θα είναι μία μακρά διαδικασία και θα γίνει μόνο με την εμπλοκή ιδιώτη.

Το Δασικό Χωριό για αρκετά χρόνια ήταν παραχωρημένο στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Από το 2018 ωστόσο είναι κλειστό καθώς ο τελευταίος μισθωτής το εγκατέλειψε λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης.

Σήμερα η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • dasiko

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • dasiko

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • dasiko

Πανέμορφο τοπίο, πανέμορφα ξύλινα σπιτάκια, με αρκετά όμως να έχουν βανδαλιστεί. Στα περισσότερα πόρτες και παράθυρα είναι ανοιχτά και η πρόσβαση ελεύθερη στον καθένα.

Πέρα από τις φθορές του χρόνου υπάρχουν και οι φθορές από ανθρώπινα χέρια.

Σε έναν οικισμό που θα μπορούσε να είναι πρότυπο και πόλος έλξης όπως συμβαίνει σε ανάλογους σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ