Πρώτα η δημοπράτηση, μετά η άδεια χρήσης νερού

Η προχειρότητα στην διαχείριση ορισμένων μεγάλων έργων δεν περιορίζεται μόνο σε περιφερειακό επίπεδο αλλά αγγίζει και το κεντρικό κράτος.

Το Υπουργείο Υποδομών ήταν αυτό που δημοπράτηση το μεγάλο έργο ύδρευσης Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου.

Πρόκειται για το έργο που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, δημοπρατήθηκε, έφτασε στο στάδιο ανάδειξης αναδόχου και στη συνέχεια απεντάχθηκε καθώς το Υπουργείο εκτίμησε ότι δεν προλαβαίνει να το κατασκευάσει στα περιθώρια που ορίζει το Ταμείο Ανάκαμψης.

Φαίνεται ότι η προετοιμασία του φακέλου ήταν ελλιπής από το Υπουργείο Υποδομών κάτι που είχε τονιστεί από κατοίκους του Αγίου Γεωργίου οι οποίοι είχαν αντιδράσει στην πρόταση κατασκευής των έργων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου πάντως στην συνεδρίαση της Δευτέρας θα προχωρήσει στη λήψη απόφασης με την άδεια χρήσης ύδατος από υδρομάστευση των πηγών Αγίου Γεωργίου Δήμου Ζηρού με δικαιούχους τους Συνδέσμους Ύδρευσης Πρέβεζας -Φιλιππιάδας, πεδινών και ημιορεινών Δήμων Άρτας και Λευκάδας Αιτωλοακαρνανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ