Απίστευτοι διάλογοι στο Δημοτικό Άρτας την ώρα που χάνονται 12 εκατ. για το Ξενία

Απίστευτοι είναι οι  διάλογοι που εκτυλίχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα  του Ξενία και την ώρα που 12 εκατομμύρια χάνονται και μαζί ένα σημαντικό έργο.

Αρνητικός πρωταγωνιστής της συνεδρίασης ήταν ο απερχόμενος δήμαρχος ο οποίος επιτέθηκε κατά πάντων, διέκοπτε συνεχώς όποιον δημοτικό σύμβουλο έπαιρνε τον λόγο και πετούσε την μπάλα στην εξέδρα κάθε φορά που τέθηκε με έμφαση ο κίνδυνος απώλειας των 12 εκατομμυρίων για την ανακατασκευή και την ανάπλαση.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε την σύμβαση για το έργο, ο Δήμος Αρταίων προχωρά σε προσφυγή και όλα αυτά την ώρα που το θέμα είναι στην κόψη του ξυραφιού. Κι αυτό γιατί αν η σύμβαση δεν υπογραφεί ως το τέλος του έτους και δεν γίνει μία τουλάχιστον δαπάνη το έργο δεν περνά στο καινούριο ΕΣΠΑ και όλη η διαδικασία πρέπει να γίνει εκ του μηδενός  αν φυσικά υπάρξει σχετικό πρόγραμμα και ανάλογη πρόσκληση.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης επανέλαβε και πάλι ότι δεν υπογράφει σύμβαση για το έργο και ισχυρίστηκε ότι η χρηματοδότηση δεν χάνεται.. Επανέλαβε ότι η νέα δημοτική αρχή έχει υποσχεθεί ότι θα το μετατρέψει σε ξενοδοχείο και τώρα είναι καιρός να καταλάβει ο λαός τις αλήθειες!!

«Προτίμησα να χάσω τις εκλογές λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει ξενοδοχείο.. Κάποιοι άλλοι ήρθαν λέγοντας ψέματα στους πολίτες και προεκλογικά για να υφαρπάξουν κάποιες ψήφους. Κάποια στιγμή πρέπει να πέσουν οι μάσκες και να λέμε την αλήθεια. Εμείς ματώσαμε για αυτό το έργο, χάσαμε τις εκλογές για αυτό το έργο» ανέφερε σε ένα από τα ξεσπάσματά του ο Δήμαρχος.

Ο νέος δήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας καυτηρίασε την στάση του Χρήστου Τσιρογιάννη στην απόφαση του Ελεγκτικού σημειώνοντας ότι είχε προαποφασίσει ο δήμαρχος να μην υπογράψει την σύμβαση για το έργο και να χαθούν τα χρήματα. Διευκρίνισε ότι για να ενταχθεί το έργο εκ νέου η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει εκ του μηδενός. Έτσι και τα χρήματα θα έχουν χαθεί αλλά και αρκετός χρόνος.

Σχετικά με τη στάση του ίδιου και της παράταξής του στην αλλαγή χρήσης σημείωσε ότι διεκδικεί την επαναλειτουργία του Ξενία ως ξενοδοχείου αλλά στο πλαίσιο της υφιστάμενης μελέτης. «Θα εξετάζαμε την δυνατότητα τροποποίησης της μελέτης χωρίς να ρισκάρουμε την χρηματοδότηση» είπε προκαλώντας την έκρηξη του Χρήστου Τσιρογιάννη ο οποίος μονότονα επαναλάμβανε «λέτε ψέματα… θα διοικήστε το δήμο.. τι μελέτες θα αλλάξετε… τα λέτε στον κόσμο τα ψέματα τα λέτε και σε μας.. Εδώ όχι ψέματα».

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης συνέχισε να διακόπτει σχεδόν σε κάθε φράση τον Χριστόφορο Σιαφάκα φωνάζοντας «είστε δήμαρχος, κι όχι αντιδήμαρχος» και επέμενε να ρωτά «θα κάνετε το Ξενία ξενοδοχείο..».

Ο Χριστόφορος Σιαφάκας ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να βάλει τάξη στη συζήτηση και εν τέλει να τον προστατεύσει ώστε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του.

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης ωστόσο συνέχισε να διακόπτει με παρεμβάσεις παντελώς άκομψες και ερειστικές.

Ο νέος δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι αν δεν καταστεί εφικτή η υπογραφή ως το τέλος του έτους θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την άμεση επανένταξη στο νέο ΕΣΠΑ εξετάζοντας την δυνατότητα τροποποίησης της μελέτης.

Ακολούθησε νέος κύκλος σφοδρής αντιπαράθεσης με πολλές ειρωνείες από τον απερχόμενο δήμαρχο, χωρίς όμως αυτές να απαντούν στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Από πολλές πλευρές επισημάνθηκε στον Χρήστο Τσιρογιάννη ότι δεσμεύτηκε από τις αποφάσεις του σώματος και οφείλει στην περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο να υπογράψει τη σύμβαση για το έργο.

«Βουλευτή δικό  σας, πρωθυπουργό δικό σας, γιατί να μην το κάνετε ξενοδοχείο..» απάντησε ο Χρήστος Τσιρογιάννης απευθυνόμενος προς τον Χριστόφορο Σιαφάκα και μέλη της παράταξής του, λησμονώντας μάλλον τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται ο ίδιος.

Η συζήτηση δεν είχε σκοπό την λήψη απόφασης. Και ολοκληρώθηκε μέσα στο ίδιο κλίμα έντασης την ώρα που το έργο οδεύει προς τις καλένδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ