Tις δυνατότητες που θα μπορούσε να δώσει για την περιοχή της Πρέβεζας η τυποποίηση του ελαιολάδου επαναφέρει στο προσκήνιο ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας.
Όπως τονίζεται το ελαιόλαδο αποτελεί σίγουρα ένα από τα σπουδαιότερα προϊόντα της αγροτικής μας παραγωγής (αν όχι το σπουδαιότερο) με υψηλή διατροφική αξία το οποία συχνά όμως αδικείται από την διακίνησή του χωρίς στοιχειώδη τυποποίηση και επισήμανση (χύμα ή σε «ανώνυμους» τενεκέδες των 17 λίτρων).
Το ελαιόλαδο από συγκεκριμένες περιοχές του Νομού Πρέβεζας παραγόμενο με καθορισμένες προδιαγραφές στη συλλογή και την έκθλιψη του καρπού, έχει κατοχυρωθεί ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης με τη διακριτική ονομασία «ΠΡΕΒΕΖΑ» με Υπουργική Απόφαση του 1993 ωστόσο η έλλειψη μιας ισχυρής Ομάδας Παραγωγών Ελαιολάδου αλλά και η έλλειψη υποδομής στην προώθηση του προϊόντος στην αγορά είχε σαν αποτέλεσμα το ελαιόλαδο ΠΓΕ «Πρέβεζα» να παραμείνει μόνο στα χαρτιά και να μην φτάσει ποτέ στον καταναλωτή», σύμφωνα με τον Σύλλογο Γεωπόνων Πρέβεζας.
Η συσκευασία του ελαιολάδου μπορεί να γίνεται μόνο σε εγκεκριμένα συσκευαστήρια ( τα οποία λειτουργούν και στην περιοχή μας), ενώ γνωστοποιεί στους παραγωγούς τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να διεκδικήσουν με νέους ευνοϊκότερους όρους την διάθεση του εκλεκτού ελαιολάδου της Πρέβεζας σε νέες αγορές.