Στους Φιλιάτες για τα προβλήματα των δημόσιων δομών υγείας ο Α. Σπυρόπουλος

spiropoulos filiates

Τα προβλήματα των δημόσιων δομών υγείας της Θεσπρωτίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε με την διοίκηση και προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας και με αιχμή το προγραμματικό πλαίσιο για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που έχει επεξεργαστεί το Κίνημα.

Η υποστελέχωση ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και η ανάγκη ανανέωσης του τεχνολογικού εξοπλισμού και των υποδομών του μοναδικού Νοσοκομείου της Θεσπρωτίας, ήταν τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις μετατάξεις επικουρικών ιατρών και τη σύμβαση που είχε υπογραφεί προ δύο μηνών με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για παροχή απομακρυσμένης διάγνωσης σε εξετάσεις μαγνητικών τομογραφιών.

“Η ολιγωρία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στη λύση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Φιλιατών καταδεικνύει την απόλυτη έλλειψη σχεδίου για την υγεία με άμεσες και απώτερες δυσμενείς συνέπειες” τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Γραμματέας της ΚΠΕ Ανδρέας Σπυρόπουλος, σημειώνοντας πως σε έναν ακριτικό νομό όπως η Θεσπρωτία με ένα μόλις νοσοκομείο, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά για την επίλυση των προβλημάτων.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα εκσυγχρονίσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών με το ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Σχολίασε δε ότι πρέπει να προβληματίσουν την κυβέρνηση τα ευρήματα της έκθεσης του ΙΟΒΕ καθώς ενώ η ετήσια δημόσια μεταβολή δαπανών σε σταθερές τιμές αγγίζει το +33% στην Ευρωπαϊκή Ένωση σωρευτικά για την περίοδο 2009-2021, στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο -29%.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Η ολιγωρία της κυβέρνησης να αγγίξει τα προβλήματα του ΕΣΥ έχει ως αποτέλεσμα η χώρα μας να κατατάσσεται στις χαμηλότερες θέσεις (29η) ανάμεσα σε 35 χώρες της Ευρώπης όσον αφορά στον δείκτη αξιολόγησης των συστημάτων υγείας. Την ίδια στιγμή μετακυλίεται η δαπάνη στους πολίτες που αναλαμβάνουν μέσα σε αυτές τις συνθήκες ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης άλλο ένα οικονομικό βάρος.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ