ΕΘΑΑΕ: Ολιγώρησε το Πανεπιστήμιο και καταργήθηκαν τα τρία Τμήματα

panepistimio eisodos

Σιγή ιχθύος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση τριών τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, απόφαση που είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Το θέμα είχε φτάσει στη βουλή με ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα. Δύο μήνες μετά το Υπουργείο Παιδείας απαντά… πετώντας την ευθύνη στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το πιο ενδιαφέρον δε είναι ότι η γνωστή ΕΘΑΑΕ ισχυρίζεται ότι τα συγκεκριμένα τμήματα καταργήθηκαν καθώς το Πανεπιστήμιο ήταν αυτό που ολιγώρησε!!!

Τα τμήματα που μπήκαν οριστικά στο περιθώριο είναι αυτό των Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της σχολής Γεωπονίας Άρτας και το τμήμα Μετάφρασης Διερμηνίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Ηγουμενίτσας.

Το πρώτο ήταν ζωτικής σημασίας καθώς θα συμπλήρωνε την Πολυτεχνική Σχολή.

Η ΕΘΑΑΕ λοιπόν στην απάντηση  που κατέθεσε στη Βουλή υποστηρίζει ότι «διαβίβασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το πρότυπο ποιότητας και υποδείγματος υποβολής πρότασης για την πιστοποίηση νέων προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών που βρίσκονται σε αναστολή.. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν υπέβαλε σχετικό φάκελο στην πρόσκληση με αίτημα έναρξης λειτουργίας των σε αναστολή τμημάτων του προκειμένου να αξιολογηθούν με τα κριτήρια όπως είχαν προσδιοριστεί και δημοσιευθεί από την ΕΘΑΑΕ για την ίδρυση νέων ακαδημαϊκών μονάδων».

Όλα αυτά συνέβησαν τον Ιανουάριο του 2021 όπως ισχυρίζεται η Εθνική Αρχή.

Το Πανεπιστήμιο πλέον είναι αυτό που  πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ωστόσο είναι γνωστό πως για το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής λειτουργούσε διοικητικά με προσωρινή συνέλευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ