Καθαρισμός και αποκατάσταση των μνημείων

KATHARISMOS_MNHMEIONΣτον καθαρισμό και στην αποκατάσταση τυχόν ζημιών των μνημείων της πόλης προχωρά η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων.

Η αρχή έγινε από την προτομή του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη που βρίσκεται στην πλατεία απέναντι απ’ το ΚΤΕΛ και η προσπάθεια συνεχίστηκε στο μνημείο Αρτινών Εβραίων Μαρτύρων έμπροσθεν του Κάστρου καθώς και στο μνημείο Αρτινών Πεσόντων κατά τους απελευθερωτικούς αγώνες, μπροστά από το Αθλητικό Κέντρο, στην είσοδο της πόλης.

«Τα μνημεία είναι κομμάτι του πολιτισμού μας και πρέπει να τα προστατεύουμε και να τα αναδεικνύουμε» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Θεόδωρος Γκούβας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ετήσιος προγραμματισμός καθαρισμού όλων των μνημείων από την Υπηρεσία.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει ανάλογη παρέμβαση στο μνημείο του Βασιλιά Πύρρου, στην προτομή του Μακρυγιάννη καθώς και στα υπόλοιπα μνημεία της πόλης έτσι ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια. Στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι και η εκπόνηση μελέτης για τον ηλεκτροφωτισμό και την ανάδειξη όλων των μνημείων του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ