Όσο δεν έγιναν στο Σούλι…

Λίγα από όσα δεν έγιναν στο Σούλι εδώ και δεκαετίες και οδήγησαν στην πλήρη εγκατάλειψη και την ερήμωση της περιοχής ανέδειξε ο Δήμαρχος Θανάσης Ντάνης με αφορμή τις ετήσιες εκδηλώσεις για τους αγώνες και την αυτοθυσία των Σουλιωτών.

Τα προβλήματα δυστυχώς παραμένουν και μέχρι στιγμής το πολλά υποσχόμενο σχέδιο της Περιφέρειας Ηπείρου για την αναγέννηση του Σουλίου μένει στα χαρτιά .

«Ας σταθούμε για μια στιγμή να στοχαστούμε εδώ, μπροστά στο Βουλευτήριο. Ο ιερός αυτός τόπος πλέον υποφέρει. Οι υπερήφανοι απόγονοι των αθάνατων ηρώων μας Σουλιώτες, που έχουν παραμείνει σε τούτα τα χώματα, δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα επιβίωσης.

Πέρα από τις ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους αγώνες των ηρώων Σουλιωτών, θα πρέπει εμπράκτως να αποδείξουμε ότι στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες, σε όσους μάχονται σήμερα να κρατήσουν τον τόπο ζωντανό.

Και αυτός ο αγώνας είναι καθημερινός, σε αυτό τον αγώνα πρέπει να παραστεκόμαστε κάθε μέρα, όχι μια φορά το χρόνο μόνο.

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να σταματήσουμε την ερήμωση της περιοχής, πρέπει να σκύψουμε και να την αφουγκραστούμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Σουλίου.

Συνεχίζοντας έθεσε ερωτήματα για τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής…

Αναρωτιέται κανείς: τι πραγματικά έγινε για τούτον εδώ τον τόπο τα τελευταία χρόνια, εκτός από υποσχέσεις και ευχολόγια?

Πόσο πια θα περιμένουν οι ακρίτες του Δήμου μας μέχρι να λυθεί το ιδιοκτησιακό?

Τι θα γίνει με το οδικό δίκτυο, τις προσβάσεις από και προς τους βοσκότοπους και τόσα άλλα προβλήματα?

«Εμείς ως Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε να διευκολύνουμε την υφιστάμενη κατάσταση με τις αναγκαίες παρεμβάσεις που είναι στις δυνατότητές μας και με τα μέσα που διαθέτουμε.

Όμως είναι χρέος και της Περιφέρειας αλλά και της Πολιτείας να βάλουν το Σούλι στις προτεραιότητές τους.

Οι δικές μας διεκδικήσεις, δίκαιες διεκδικήσεις και των συμπολιτών μας, θα είναι συνεχείς.

Ευελπιστούμε ότι και εσείς, οι εκπρόσωποι των πολιτικών μας αρχών θα ανταποκριθείτε επιτέλους θετικά και έμπρακτα σε αυτές», ανέφερε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ