Θύμα ενδοοικογενειακής βίας αντί για ξενώνα φιλοξενήθηκε στο δωμάτιο Τμήματος!

via g

Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί μία θλιβερή καθημερινότητα αλλά και θέμα στο οποίο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επενδύει επικοινωνιακά.

Η πολιτική ηγεσία θέλει να εμφανίζει πανέτοιμες δομές για την προστασία των θυμάτων όμως από την θεωρία στην πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Ένα τέτοιο περιστατικό, που αποδεικνύει την διαφορά που υπάρχει, φέρει στο φως της δημοσιότητας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Άρτας.

Το βράδυ της Τετάρτης (5 Ιουνίου) ο αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη διατάχθηκε να “φιλοξενήσει”, ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, εντός του δωματίου που έχει κατασκευαστεί με σκοπό να ξεκουράζονται οι αστυνομικοί που διατίθενται σε υπηρεσίες 24ωρης και 16ωρης απασχόλησης.

Η Ένωση Αστυνομικών απευθύνεται με επιστολή της προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ρωτώντας από τα πότε τα αστυνομικά τμήματα αποτελούν δομή φιλοξενίας και μπορούν να χαρακτηριστούν ως πρόσφοροι χώροι για φιλοξενία πολιτών.

«Για ποιο λόγο δεν φιλοξενήθηκε σε ξενώνα ή σε ξενοδοχειακή μονάδα όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις όταν δεν υπάρχει δομή φιλοξενίας;» και ζητείται με ένταση να σταματήσει η Αστυνομία να αντιμετωπίζεται ως θεσμός που μπορεί να διευθετήσει όλα τα κοινωνικά προβλήματα.

«Τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας αξίζουν την όσο τη δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση και δεν μπορούν να φιλοξενούνται μέσα σε Αστυνομικά Τμήματα, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίζεται όχι μόνο η ασφαλής, αλλά και η αξιοπρεπής διαμονή τους» καταλήγει η επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ