Λευκάδα- Πρέβεζα… Πόλεμος για το νερό!

nero (1)

Συνεχείς και πολύωρες διακοπές νερού δοκιμάζουν τις μέρες αυτές τις αντοχές ντόπιων και επισκεπτών στις περιοχές της Πρέβεζας και της Λευκάδας.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας Ξενοφών Βεργίνης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες εναντίον των υπευθύνων του Συνδέσμου Ύδρευσης, οι οποίοι ωστόσο απέφυγαν να σηκώσουν το γάντι.

Ο Δήμαρχος της Λευκάδας ανέφερε ότι η περιοχή του παίρνει λιγότερο νερό από αυτό που πραγματικά δικαιούται και μίλησε για κλοπή του γίνεται δείχνοντας προς την πλευρά της Πρέβεζας.

«Σύμφωνα με το καταστατικό δικαιούμαστε 900 κυβικά νερό το 24ωρο και αυτή την στιγμή παίρνουμε 480-520 κυβικά το μέγιστο σαφέστατα λόγω προβλημάτων.

Αυτό όμως δεν γινόταν μόνο το καλοκαίρι αλλά ακόμα και το χειμώνα. Όμως εμείς δεν πληρώνουμε τόσο νερό, δεν πληρώνουμε για 480 κυβικά, αλλά πληρώνουμε και εκείνες τις απώλειες, όχι μόνο του εσωτερικού δικτύου αλλά του δικού μας αγωγού, αλλά και τις τρελές απώλειες από τις κλοπές.

Έτσι λοιπόν όχι μόνο δεν παίρνουμε το νερό που μας αναλογεί αλλά πληρώνουμε και για τις ποσότητες του νερού που δεν παίρνουμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Λευκάδας.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πρέβεζας το βράδυ της Τετάρτης τέθηκε το θέμα των δηλώσεων του δημάρχου Λευκάδας από μέλη της παράταξης του Γιώργου Νίτσα, υπογραμμίζοντας ότι αποτελούν βαρύτατες κατηγορίες και πρέπει να απαντηθούν.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος απέφυγαν να ανεβάσουν τους τόνους αναγνωρίζοντας ωστόσο τα οξύτατα και σοβαρά προβλήματα στην ύδρευση.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Γιάννης Δαρδαμάνης, σημείωσε ότι η Λευκάδα που υδροδοτείται από τις πηγές  του Αγίου Γεωργίου στην Φιλιππιάδα, έχει πρόβλημα. Συνεργεία του Δήμου έκαναν έλεγχο στις ποσότητες νερού που δίνεται.. «Το πρόβλημα της Λευκάδας είναι διαχρονικό. Λένε ότι εμείς δίνουμε λιγότερες ποσότητες από αυτές που ορίζει το ΦΕΚ.. Εγώ καταλαβαίνω τον κ. Βεργίνη. Αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα. Θα μπορούσαν με μία δεξαμενή στο Άκτιο να λύσουν το πρόβλημα αυτό» ανέφερε.

Στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα πέντε σοβαρές βλάβες. Η μία μάλιστα, στο ύψος της Γέφυρας Καλογήρου ήταν εξαιρετικά μεγάλη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι καταγεγραμμένα από το 2011 στον κεντρικό αγωγό και για αυτό επιχειρήθηκε η δρομολόγηση του νέου έργου των 141 εκατομμυρίων.

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το έργο αυτό με χρηματοδότηση πλέον από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια και θα δώσει λύσεις στα σημερινά προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ