ΠΕΑΚΙ: Δίνει 37.000 για φάκελο ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου ενώ είναι έτοιμος από το παρελθόν!

energeiaki kol

Το κρεμάμενο επί της πισίνας τμήμα στην οροφή του κολυμβητηρίου αποτελεί την αφορμή. Αφορμή για να αναδειχθούν προβλήματα, ελλείψεις, παθογένειες και μία διαχρονική απαξίωση από το κεντρικό κράτος.

Παράλληλα όμως η διορισμένη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ έχει τις δικές της ευθύνες. Είναι αρμόδια για τους μεγαλύτερους αθλητικούς χώρους της περιοχής, εκεί που βρίσκονται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά και αθλητές και δεν αρκεί να κάνει ότι μπορεί στα μέτρα των δυνατοτήτων της… Γιατί αυτά τα μέτρα είναι άγνωστα στους πολίτες!

Η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ άφησε τα προβλήματα στο κολυμβητήριο να αυξάνονται.. Η αποκόλληση των πάνελ δεν έγινε από την μια στιγμή στην άλλη και η πρόταση που είχε κατατεθεί προκειμένου να τοποθετηθεί δίχτυ ασφαλείας ώστε ότι πέφτει να μην καταλήγει στην πισίνα έπεσε στο κενό.

Τα απλά δεν έγιναν..

Φαίνεται όμως ότι ήταν στα «μέτρα των δυνατοτήτων» της διοίκησης η ανάθεση σε ιδιώτη και μάλιστα εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο της σύνταξης φακέλου ώστε να ενταχθεί το κολυμβητήριο σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης!

Σχεδόν 37 χιλιάδες ενέκρινε για τον σκοπό αυτό και πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη το ιδιωτικό συμφωνητικό με σκοπό ο φάκελος  να παραδοθεί σε τρεις μήνες και να υποβληθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σημειώνεται ότι δεν θα ήταν σοβαρό το θέμα της συγκεκριμένης ανάθεσης αν δεν υπήρχε πλήρης και ολοκληρωμένος φάκελος για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου.

Το συγκεκριμένο έργο μάλιστα είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προυπολογισμό 1,5 εκατομμυρίων, είχε δημοπρατηθεί και έπεσε θύμα της ενεργειακής κρίσης και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο ανάδοχος λίγο πριν εγκατασταθεί είχε ζητήσει αναπροσαρμογή στις τιμές, το αρμόδιο Υπουργείο την αρνήθηκε και ο εργολάβος προτίμησε να χάσει τις ρήτρες.. Μαζί χάθηκε και το έργο.

Είναι σαφές λοιπόν ότι φάκελος για την ένταξη του έργου υπάρχει… Χαρακτηριστικό είναι πως όταν είχε γίνει η ανακοίνωση της ένταξής του από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τονίζονταν με έμφαση πως «είναι η πρώτη φορά που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από ιδρύσεως της με το νεοσύστατο Τμήμα Ενεργειακής Αναβάθμισης, ολοκληρώνει και υποβάλλει ώριμη πρόταση ένταξης δημόσιας αθλητικής εγκατάστασης για 100% χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η υποβολή του φακέλου έγινε σε αγαστή συνεργασία με την Επιτροπή Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, ο δε Δήμος Ιωαννιτών συνέβαλε με την παραχώρηση δημοτικής έκτασης για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού».

Κι αφού λοιπόν όλα ήταν έτοιμα και ώριμα –προκύπτει και από την ένταξη που είχε γίνει- γιατί θα πρέπει να πληρωθούν 37 χιλιάδες ώστε να ξαναγίνει ένας φάκελος.. Δεν πρόκειται καν για επικαιροποίηση του υφιστάμενου..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ