Καλπάκι- Κόνιτσα.. Μια μελέτη που δεν τελειώνει ποτέ!

konitsa ne

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν και η τύχη της αγνοείται.. Ο λόγος για την μελέτη που αφορά στην βελτίωση του οδικού τμήματος από το Καλπάκι μέχρι την Κόνιτσα.

Η μελέτη είχε ξεκινήσει το 2014 με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στην επίσημη πλατφόρμα για τα έργα που εγκαινίασε πρόσφατα η Κυβέρνηση, δεν περιλαμβάνεται κανένα στοιχείο για τον χρόνο ολοκλήρωσή της.

Αναφέρεται ότι «στο 1ο τμήμα γίνονται οριζοντιογραφικές βελτιώσεις καθώς και διαμόρφωση των ισόπεδων κόμβων στις διασταυρώσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο. Επίσης μελετάται η κατασκευή γέφυρας μεγάλου μήκους μετά τον Βοϊδομάτη. Στο 2ο τμήμα συντάσσεται μελέτη βελτίωσης οδικής ασφάλειας και διαμόρφωση ενός ισόπεδου κόμβου».

Ο προϋπολογισμός του έργου, όπως προκύπτει από στοιχεία που είχε καταθέσει στη Βουλή το Υπουργείο Υποδομών, βάσει του Τεύχους «Τεχνική Έκθεση – Προϋπολογισμός», όπως κατατέθηκε στην Οριστική Μελέτη Οδοποιίας, είναι 33,6 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας 24%, των Γενικών Εξόδων & του Οφέλους Εργολάβου, αλλά και απρόβλεπτων 9%).

Σήμερα και ο χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης είναι άγνωστος και η τύχη του ίδιου του έργου, όπως και άλλων οδικών στην Ήπειρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ