104 χιλιόμετρα νέων αγωγών για την ύδρευση Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας- Υπογραφές παρόντος Μητσοτάκη

mitstotakis leukada

Την ώρα που η Πρέβεζα και η Λευκάδα αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα ύδρευσης ήρθε η υπογραφή για την κατασκευή των νέων έργων μεταφοράς νερού από τον Άγιο Γεώργιο της Φιλιππιάδας.

Η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου που είναι η ΤΕΡΝΑ έγινε στο Διοικητήριο της Λευκάδας όπου παραβρέθηκαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές, βουλευτές καθώς και ο Υπουργός και Υφυπουργός Υποδομών.

Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να κάνει καλύτερη τη ζωή των πολιτών και συμπλήρωσε ότι  «η εμπιστοσύνη του λαού μας επιβάλει να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα».

«Είχα πει πριν 5 χρόνια να μετατρέψουμε Ελλάδα σε απέραντο εργοτάξιο. Το βλέπουμε παντού γύρω μας. Έχουμε περάσει στη φάση της υλοποίησης και της παράδοσης πολλών σημαντικών έργων που κάνουν τη ζωή των πολιτών καλύτερη, αυτή η είναι η κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Να διορθώσουμε ατέλειες και προβλήματα του παρελθόντος, να κάνουμε πάντα τις ορθές πολιτικές επιλογές» ανέφερε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • mitstotakis leukada1

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε: «Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η κάλυψη των σημερινών αλλά και των μελλοντικών υδατικών αναγκών των εξυπηρετούμενων περιοχών, αλλά και η μείωση της υπεράντλησης νερού από γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν τα ποιοτικά αλλά και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά των υδάτινων συστημάτων της περιοχής».

«Θα γλιτώσουμε απώλειες νερού, θα έχουμε την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση νερού, θα μπορέσουμε να έχουμε περισσότερο έλεγχο στο νερό, κάτι που είναι πάρα πολύ βασικό στη διαχείριση αυτού του αγαθού που αφορά όλους μας», σημείωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς νερού 104 χιλιομέτρων, από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου Λούρου μέχρι τη Λευκάδα.

Προβλέπεται η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης οικισμών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Θα εξυπηρετηθούν περισσότεροι από 150.000 κάτοικοι.

Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η κάλυψη των σημερινών και των μελλοντικών υδατικών αναγκών των εξυπηρετούμενων περιοχών και η μείωση της υπεράντλησης νερού από γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των υδατικών συστημάτων της περιοχής του έργου.

Το έργο έχει δημοπρατηθεί και μετά την απένταξή του από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης είναι 40 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, εκ των οποίων 36 μήνες είναι για κατασκευαστικές εργασίες και 4 μήνες είναι η δοκιμαστική λειτουργία.

Μετά τη βεβαίωση περαίωσης, τη λήξη, δηλαδή, της δοκιμαστικής περιόδου, ο ανάδοχος θα συντηρεί και θα λειτουργεί το έργο για 36 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ