Εντός του έτους η εκκίνηση του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

aerodromio ioanninon kentriki eisodos

Εντός του έτους αναμένεται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των 22 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Αυτό ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης σε ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους για το χαρτοφυλάκιο του ταμείου.

Τα 22 αεροδρόμια ανήκουν στην ΥΠΑ και όπως επισημάνθηκε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό θα επιδιωχθεί η διατήρηση ποσοστού εκ μέρους του Υπερταμείου, ωστόσο παραμένει υπό εξέταση η τελική του μορφή.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται διάφορες παράμετροι ώστε να συνταχθεί το συνολικό business plan και να προκύψει το χρηματοδοτικό μοντέλο.

Στο επόμενο στάδιο σύμφωνα με όσα ανέφερε, θα φτιαχτεί το business plan για κάθε αεροδρόμιο, ώστε στη συνέχεια να συνταχθεί το συνολικό business plan και να προκύψει το χρηματοδοτικό μοντέλο. Μέσα σε όλα αυτά, εξετάζεται επίσης και το ποσοστό της συμμετοχής του δημοσίου.

Πρόκειται για τα περιφερειακά αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Καστελόριζου, Λήμνου, Σητείας, Άραξου, Καστοριάς, Μήλου, Σκύρου, Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Κοζάνης, Νάξου, Σύρου, Χίου, Καρπάθου, Κυθήρων, Νέας Αγχίαλου, Ικαρίας, Κάσου, Λέρου και Πάρου, που σήμερα διαχειρίζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων αποτελεί την τελευταία μεγάλη υποδομή που παραμένει υπό κρατικό έλεγχο και οδεύει πλέον προς ιδιώτη.

Έχει προηγηθεί η πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας όπως και η  παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ