Ανασύνταξη των αστυνομικών υπηρεσιών το φθινόπωρο, χαμηλά η εγκληματικότητα στην Ήπειρο

Σε πλήρη ανασύνταξη των υπηρεσιών της Αστυνομίας θα προχωρήσει το φθινόπωρο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το σχέδιο νόμου θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί προς ψήφιση ώστε στη συνέχεια να περάσει στην εφαρμογή.

Αυτό έκανε σαφές από τα Γιάννινα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Epiruspost.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών θα έχει στον πυρήνα της τα αστικά κέντρα κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε κλείσιμο ή συρρίκνωση τμημάτων και υπηρεσιών που λειτουργούν αποκεντρωμένα.

Ο Υπουργός δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες σημειώνοντας ότι «το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς το τέλος Σεπτεμβρίου αφού πρώτα περάσει από το Υπουργείο Συμβούλιο.. Στη συνέχεια θα έχουμε ανασύνταξη των υπηρεσιών της αστυνομίας».

Ο Υπουργός είχε ευρεία σύσκεψη με αξιωματικούς και διοικητές από την Ήπειρο όπου συζήτησε διεξοδικά όλα τα θέματα.

Εξήρε το έργο που γίνεται στην περιοχή, ανέφερε ότι σε μεταγενέστερο χρόνο θα επισκεφθεί την οριογραμμή και τόνισε ότι το συνοριακό έγκλημα έχει μειωθεί.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις φυλάσσουν με αποτελεσματικότητα. Περιφρουρούμε συνεχώς και στα επίσημα και τα ανεπίσημα σημεία εισόδου όπου στο παρελθόν είχαμε τεράστια προβλήματα» τόνισε.

Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτεραιότητα έχει πλέον η κοινωνική αστυνόμευση.

«Αποτελεί προτεραιότητά μας η κοινωνική αστυνόμευση δηλαδή θέματα που σχετίζονται με την κυκλοφοριακή αγωγή, τις παραβάσεις του ΚΟΚ, την παρουσία και την δραστηριότητα της Τροχαίας… Η Τροχαία αυξάνει την δραστηριότητά της, επιβάλλει ποινές και πρόστιμα σε όσους επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά. Πρέπει να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα και κυρίως τα θανατηφόρα και οι πόλεις να γίνουν ανθρώπινες» υπογράμμισε ο Υπουργός.

Στις προτεραιότητες της κοινωνικής αστυνόμευσης περιλαμβάνεται ακόμη η αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και της βίας ανηλίκων.

Στην Ήπειρο λειτουργούν τέσσερα γραφεία αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας. Οι καταγγελίες γυναικών, όπως είπε ο Υπουργός έχουν τριπλασιαστεί ενώ έχουν αυξηθεί και οι συλλήψεις. Ο ίδιος παρότρυνε τις γυναίκες να μην δέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές και να ζητούν προστασία από την Αστυνομία.

Τέλος τόνισε ότι η εγκληματικότητα είναι χαμηλή στην περιοχή ενώ υπογράμμισε πως όσοι ασχημονούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ