Τέσσερα παραρτήματα νηπιαγωγείων ιδρύονται στην Ήπειρο, προκειμένου να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που βρίσκονται στα Κέντρα Φιλοξενίας της περιοχής.
Συνάμα, πέντε γυμνάσια θα υποδεχθούν μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας.
Οι σχολικές μονάδες εντός των οποίων θα λειτουργήσουν δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων καθορίστηκαν από τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με αυτή, τα προσφυγόπουλα από το Κέντρο Φιλοξενίας Δολιανών θα ενταχθούν στο Γυμνάσιο Δολιανών, τα παιδιά που βρίσκονται στον καταυλισμό του Ζηρού θα καθίσουν στα θρανία του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, τα παιδιά της δομής στην Κόνιτσα θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Κόνιτσας και τα παιδιά από την Αγία Ελένη θα κάνουν μαθήματα στο 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.
Συνάμα ιδρύονται εντός των Κέντρων Φιλοξενίας τέσσερα νηπιαγωγεία τα οποία θα λειτουργήσουν ως παραρτήματα όμορων νηπιαγωγείων.
Συγκεκριμένα στα Δολιανά, ως παράρτημα του νηπιαγωγείου Καλπακίου, στο Κέντρο Ζηρού ως παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιππιάδας, στο Κέντρο της Κόνιτσας ως παράρτημα του 3ου Νηπιαγωγείου και στην Αγία Ελένη ως παράρτημα του Νηπιαγωγείου Αγίου Ιωάννη.
{jathumbnail off}