Ανοιχτός εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024. 
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε ανοιχτό εμφύλιο πόλεμο οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και σε επίπεδο Νομού Ιωαννίνων, κάτι που αποτυπώθηκε στην διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής το βράδυ της Τετάρτης.

Η πολύωρη συνεδρίαση έληξε χωρίς την λήψη απόφασης. Την επομένη ωστόσο η Νομαρχιακή ή ορισμένοι μέλη αυτής επανήλθαν και την Παρασκευή δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης ανακοίνωση που υπογράφεται από 16 μέλη με την οποία καταγγέλλεται η Κεντρική Επιτροπή και ζητείται η επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη.

Τίποτα όμως δεν τελείωσε εκεί..

Το Σάββατο, έξι μέλη της Νομαρχιακής Ιωαννίνων περνούν στην αντεπίθεση και με κοινή τους ανακοίνωση καταγγέλλουν «τις αντικαταστατικές μεθοδεύσεις» για την έκδοση ψηφίσματος.

«Αυτή η ενέργεια είναι προϊόν μεθοδεύσεων που οδηγεί στην απαξίωση της Κεντρικής Επιτροπής, του Καταστατικού, στην υπονόμευση της λειτουργίας της Νομαρχιακής Επιτροπής, αλλά και το ίδιο μας το Κόμμα» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Όπως αναφέρουν η Νομαρχιακή συνεδρίασε στις 18 Σεπτεμβρίου νομότυπα και μετά από πρόσκληση, με τον συντονιστή να θέτει σε συζήτηση την πρότασή του. Η διαδικασία περατώθηκε μετά από συζήτηση πεντέμισι ωρών και όταν τέθηκε θέμα ψηφοφορίας δεν υπήρχε απαρτία. Έτσι η συνεδρίαση θεωρήθηκε λήξασα χωρίς τη λήψη αποφάσεων.

«Τότε αυθαίρετα ο συντονιστής της Ν.Ε και η αναπληρώτρια συντονίστρια ισχυρίστηκαν ότι μπορούν τα μέλη της Ν.Ε να ψηφίσουν τηλεφωνικά, ενώ η ώρα ήταν  00:30 το πρωί. Μετά από αντιδράσεις μας όρισαν αυθαίρετα και αντικαταστατικά να ψηφίσουν τα μέλη της Ν.Ε την επόμενη ημέρα 19-9-2024.

Αντί αυτού οι παρευρεθέντες συνεδρίασαν σαν Νομαρχιακή Επιτροπή, παράτυπα, άκυρα και αντικαταστατικά, γεγονός και ισοδυναμεί με διαδικασίες φράξιας και παρασυναγωγής, αφού μέλη ψήφισαν με e-mail και τηλεφωνικά, χωρίς ποτέ να έχουν ληφθεί τέτοιες αποφάσεις.

Την επόμενη ημέρα, 19-9-2024, με επιστολή μας προς τα μέλη της Ν.Ε. επισημάναμε ότι η συνεδρίαση έληξε στις 18-9-2024, χωρίς να ληφθεί απόφαση λόγω έλλειψης απαρτίας. Παρ’ όλα αυτά ο συντονιστής της Ν.Ε. και η αναπληρώτρια συντονίστρια κάλεσαν μέλη της Ν.Ε. για «ψηφοφορία προτάσεων».

Τα μέλη της Ν.Ε. που συναντήθηκαν εξέδωσαν ένα έωλο «ψήφισμα», μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και η «απόφασή» τους είναι καταχρηστική, αντιδημοκρατική, συκοφαντική και εχθρική εναντίον της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός μας, που είναι εκλεγμένη από το σύνολο των μελών. Η δε επίκληση του «ψηφίσματος» για την κοινωνία και τα προβλήματά της αποδεικνύει ένα όψιμο ενδιαφέρον και είναι υποκριτική, αφού μετά τις ευρωεκλογές (9-6-2024) η Ν.Ε. συνεδρίασε μόνο μια φορά για θέμα παντελώς αδιάφορο για την κοινωνία, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις για συνεδρίασή της για τα πάρα πολύ σοβαρά και ζωτικής σημασίας προβλήματα (Εργασιακών δικαιωμάτων – Ανεργίας, Οικονομίας, Υγείας, Παιδείας, Ακρίβειας, Πυρκαγιών κ.λ.π.), που τα βιώνουν οι συμπολίτες μας.

Εμείς  διαχωρίζουμε τη θέση μας από τις αντικαταστατικές διαδικασίες και από αυτό το «ψήφισμα» και δεν επιθυμούμε να γίνουμε συνεργοί σε εκτροπές και πραξικοπήματα μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα έξι μέλη που υπογράφουν είναι:

-Ευθυμίου Λεωνίδας, μέλος της Ν.Ε. Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Συντονιστικού

-Καρασταμάτης Αντώνης, μέλος της Ν.Ε.Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

-Παπαμιχαήλ Εμμανουήλ, μέλος της Ν.Ε. Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Συντονιστικού

-Σιαραμπή Όλγα, μέλος της Ν.Ε.Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

-Φαρμάκης Αλέξανδρος, μέλος της Ν.Ε.Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

-Χήτου Γεωργία μέλος της Ν.Ε.Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ