Καταγγελία στο Δασαρχείο για τον δρόμο στον Γράμμο!

grammos dromos1

Σε καταγγελία προς το Δασαρχείο Κόνιτσας προχώρησε ο Σύλλογος Αετομηλιτσιωτών Γράμμου «Η Αετομηλίτσα» σχετικά με την διάνοιξη δρόμου εντός προστατευόμενης περιοχής.

Το θέμα του συγκεκριμένο δρόμου στις κορυφές του Γράμμου και εντός της αλπικής ζώνης, ανέδειξε το Epiruspost με αφορμή τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου ο οποίος ήδη είχε απευθυνθεί τηλεφωνικά στο δασαρχείο.

Καθώς δεν υπήρξε καμία παρέμβαση ο Σύλλογος προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία επισημαίνοντας ότι επιχειρεί μπουλντόζα από την κορυφή «Γκέσος» προς τις κορυφές «Περήφανο» και «Κιάφα».

«Για την συγκεκριμένη διάνοιξη δεν έχει δημοσιευθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ούτε κάποια άλλη μελέτη κάτι που είναι προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε παρέμβαση εντός και εκτός προστατευόμενων περιοχών» σημειώνεται στην καταγγελία και συμπληρώνεται πως το μηχάνημα επιχειρεί με απευθείας ανάθεση της Περιφέρειας Ηπείρου που αφορά σε αποκατάσταση βατότητας από το μνημείο Γκέσου ως τα όρια του νομού στο Γράμμο.

Ωστόσο πρόκειται για διάνοιξη καινούριου δρόμου!

Ο Σύλλογος ζητά την άμεση παρέμβαση του Δασαρχείου ενώ έχει απευθυνθεί και στην Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πίνδου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ