Ένωση Πυροσβεστών.. Την ώρα που στην Ήπειρο ηχούσε «112» τα οχήματα έφευγαν για Αμαλιάδα!

kakokairia 112

Παρασκευή και Σάββατο, 4 και 5 Οκτωβρίου.. Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο για έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Ήπειρο. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας τέθηκε σε ετοιμότητα, το ίδιο και οι υπηρεσίες των Δήμων.

Την Παρασκευή, λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ, ήχησε το 112 για τους κατοίκους των βορειοδυτικών περιοχών σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα που συνιστούσε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και προειδοποιούσε για ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ποιο είναι το οξύμωρο που είχε συμβεί;

Την στιγμή που ηχούσε το 112 είχαν αναχωρήσει ήδη πέντε πυροσβεστικά οχήματα από την Ήπειρο με διαταγή πορεία προς την Αμαλιάδα! Άλλα οκτώ οχήματα από την Ήπειρο παρέμεναν στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.. Τα πέντε απ΄αυτά αποδεσμεύτηκαν όχι για να επιστρέψουν στην Ήπειρο, αλλά για να συνδράμουν στην πυρκαγιά της Αμαλιάδας.

Τα γεγονότα αυτά καταγγέλλει η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου η οποία θέτει και δύο ερωτήματα:

• Το 112 ηχεί ως Panic Button (Κουμπί Πανικού)?

• Το 112 ηχεί μόνο ως αποποίηση ευθυνών?

«Διότι έτσι μόνο μπορεί να εκληφθεί το γεγονός πως ενώ γνώριζαν τον κίνδυνο των επερχόμενων καιρικών φαινομένων, το Αρχηγείο και το Συντονιστικό κέντρο έκαναν αφαίμαξη ισχυρών δυνάμεων από την Ήπειρο για την υπόλοιπη Ελλάδα».

Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων επισημαίνει ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο έχουν ξεπεράσει τα όριά τους καθώς από τις αρχές Απριλίου, πέντε έως δέκα οχήματα, βρίσκονται μόνιμα εκτός περιφέρειας «με τις άθλιες εργασιακές συνθήκες τις οποίες αποδεδειγμένα και επανειλημμένα σε καμία περίπτωση το Αρχηγείο δεν μπορεί να υποστηρίξει».

Υπογραμμίζει ότι η συνεχής μετακίνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί και εν τέλει αξίζει και στην Ήπειρο η μέγιστη ασφάλεια και ο σεβασμός…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ