Μ. Τζούφη: Χρειάζεται στρατηγική για την έρευνα και την καινοτομία

meropi tzoufi1

Την άμεση ανάγκη να διασυνδεθούν τα Ερευνητικά Κέντρα με τα Πανεπιστήμια της χώρας τόνισε η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας της Βουλής και τη συνεδρίαση με θέμα: «Μεταφορά τεχνολογίας από τα Ερευνητικά Κέντρα στην κοινωνία».

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς επεσήμανε τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι νέοι ερευνητές και ανέδειξε ως προτεραιότητα τη στήριξη της βασικής έρευνας. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως η Ελλάδα υπολείπεται σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και υπογράμμισε πως οι κρατικές δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Ειδική αναφορά έκανε στη σημασία των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, ιδιαίτερα σε περιόδους κοινωνικής κρίσης, ενώ μίλησε για τη συνεχιζόμενη φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Τέλος, η βουλευτής Ιωαννίνων πρότεινε τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για την ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας, με διαφανή κριτήρια και διαδικασίες, ικανής να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και την προώθησης της κοινωνικής ευημερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ