Μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον θάνατο εργαζομένου

Σε μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας προχώρησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας μετά από εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εργαζομένου που είχε προσληφθεί με το πρόγραμμα 55+.

Με την μηνυτήρια αναφορά ζητείται από την εισαγγελία η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος του δήμου εργαζόταν σε τομέα διαφορετικό από αυτόν της ειδικότητάς του κάτι που επισημαίνεται και στο έγγραφο της Επιθεώρησης Εργασίας το οποίο κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων.

 «Η ειδικότητα του θανόντα δεν ήταν συμβατή με τις εργασίες που απασχολούντο κατά το εργατικό του ατύχημα και δεν προέκυψε από πουθενά ότι του είχαν χορηγηθεί τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας» σημειώνεται χαρακτηριστικά και τονίζεται ότι η Επιθεώρηση Εργασίας υπέβαλε προς την Εισαγγελία Πλημ/κών Θεσπρωτίας μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας για περαιτέρω διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Απαvτώντας, ο Δήμαρχος κ. Νταής ανέφερε ότι δεν έχει περιέλθει ακόμη σε γνώση του κάποια μηνυτήρια αναφορά και ότι σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν έχει πρόθεση ούτε να αποκρύψει κάτι απέναντι στις δικαστικές αρχές, ούτε να παρακωλύσει το έργο της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ