Ειδικό καθεστώς ενίσχυσης στις παραμεθόριες περιοχής, logistics center στην Ηγουμενίτσα

Ειδικό καθεστώς γενικής επιχειρηματικότητας για τις παραμεθόριες περιοχές εξήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεωρικάκος. Τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στην ομιλία του είναι ότι το καθεστώς είναι ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις που θα αναπτυχθούν στις παραμεθόριες περιοχές υπό την προυπόθεση ότι αυτές θα είναι άνω του ενός εκατομμυρίου.

Περισσότερα στοιχεία προς το παρόν δεν έγιναν γνωστά, ωστόσο τα ειδικά κίνητρα για τις παραμεθόριες περιοχές ήταν ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών. Βέβαια αν αυτά περιοριστούν μόνο σε επενδύσεις τέτοιου ύψους όπως το οριοθέτησε ο Υπουργός μάλλον το ειδικό καθεστώς θα αποδειχθεί δώρον άδωρο..

Ο Υπουργός μιλώντας σε εκδήλωση για τον παραγωγικό μετασχηματισμό παρόντος και του Πρωθυπουργού, ανέφερε ότι όλες οι μεγάλες επενδύσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ και οι επενδύσεις στις παραμεθόριες περιοχές, αξιολογούνται ως στρατηγικές επενδύσεις προκειμένου «να δείξουμε τη σημασία που έχουν για την Πατρίδα μας. Για την ανάπτυξη των επενδύσεων αυτών θα παρέχονται επιπρόσθετα κίνητρα ταχείας αδειοδότησης και χωροθέτησης».

Στην ίδια ομιλία έκανε εκτενή αναφορά στην δημιουργία Βιώσιμων Εμπορευματικών Κέντρων και στην ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας μέσω της Εθνικής Στρατηγικής Logistics.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η δημιουργία logistics centers στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ