Προ του μπλακάουτ το Νοσοκομείο της Άρτας

Με λειτουργικό μπλακάουτ απειλείται το Νοσοκομείο της Άρτας καθώς τα προβλήματα συσσωρεύονται με αιχμή αυτό το διάστημα την Παθολογική Κλινική.

Τα προβλήματα αυτά απασχόλησαν για μία ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς τα εξέθεσε ένα προς ένα η δημοτική σύμβουλος Βάσω Αμπελογιάννη ζητώντας από την Δημοτική Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Εκ μέρους του Δημάρχου αναγνωρίστηκε ότι το ζήτημα του Νοσοκομείου είναι μείζον και θα πρέπει πλέον να τεθεί σε πιο υψηλούς τόνους προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας ήταν και η αιτία που την περασμένη Παρασκευή υπέβαλε την παραίτησή της η συντονίστρια διευθύντρια της παθολογικής κλινικής, ύστερα από 35 χρόνια εργασίας στο ΕΣΥ.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το οργανόγραμμα, θα έπρεπε να υπηρετούν πέντε ειδικευμένοι γιατροί και τρεις ειδικευόμενοι. Η θεωρία όμως απέχει μακράν από εκείνα που συμβαίνουν στην πράξη: μετά την παραίτηση της συντονίστριας διευθύντριας – η οποία, σημειωτέον, υποβάλλει τον εαυτό της σε 48ωρες εφημερίες έως ότου να βγει σε άδεια τον επόμενο μήνα – έχουν απομείνει μόλις τρεις ειδικευμένοι γιατροί, εκ των οποίων ο ένας με παράταση, δεδομένου πως έχει συμπληρώσει τα χρόνια συνταξιοδότησης.

Όσο για τις θέσεις ειδικευομένων, αυτές παραμένουν επίσης κενές, με τους νέους επιστήμονες να αναζητούν λιγότερο πιεστικά εργασιακά περιβάλλοντα.

Η Παθολογική Κλινική είναι ο βασικός πυλώνας του Νοσοκομείου με τους γιατρούς της να καλύπτουν τις ανάγκες και παράλληλα να εξυπηρετούν και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ