«Αφρός και νέκταρ» από τη Ζίτσα στο «Σταύρος Νιάρχος»

zoinos

«Αφρό και νέκταρ» από την Ζίτσα, γεύτηκαν χιλιάδες επισκέπτες στην εκδήλωση γευσιγνωσίας που έγινε την Κυριακή στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, περισσότερα από 200 αφρώδη και γλυκά κρασιά, ελληνικά και ξένα, ήταν διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή και όλοι οι λάτρεις των συγκεκριμένων οίνων είχαν την ευκαιρία να τα γευτούν και να τα απολαύσουν.

Πρόκειται για δύο κορυφαίες κατηγορίες κρασιού που ιδανικά καθορίζουν την αρχή και το τέλος ενός δείπνου (προδόρπιοι και επιδόρπιοι οίνοι). Όχι τυχαία, διεξάγεται λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, περίοδος που οι οινόφιλοι καταναλωτές παραδοσιακά στρέφονται προς αυτά.

Η Ελλάδα είναι διεθνώς γνωστή για τα, λόγω κλίματος και παράδοσης, εξαιρετικά γλυκά κρασιά που παράγει..

Ανάμεσα σε αυτά και τα κρασιά της Zoinos με τα αρώματα της Ηπειρωτικής γης που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • zoinos2

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • zoinos1

Φέτος, τιμώμενη περιοχή της εκδήλωσης ήταν το Asti της βόρειας Ιταλίας, πατρίδα των περίφημων κρασιών Moscato d’Asti και Asti Spumante. Τα ημιαφρώδη κρασιά Moscato d’Asti παράγονται στις γραφικές λοφοπλαγιές της επαρχίας Άστι του Πιεμόντε από την αρωματική ποικιλία αμπέλου μοσχάτο λευκό. Είναι τόσο δημοφιλή στην Ελλάδα που είμαστε πλέον η 3η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για τα συγκεκριμένα κρασιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ