Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Ελληνικών Γραμμάτων, την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου.
Η εκδήλωση θα ανοίξει με την είσοδο του Συμβουλίου και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θα ακολουθήσει ο χαιρετισμός του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεωργίου Καψάλη.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, με θέμα: «Η κοινωνική προσφορά των Τριών Ιεραρχών ως πνευματικό και παιδαγωγικό μέγεθος».
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η κα. Δήμητρα Ηγουμενίδη, η οποία θα ερμηνεύσει έργα μπαρόκ, ρομαντικής και σύγχρονης εποχής.
Τέλος, θα τιμηθούν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που αφυπηρέτησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.
(Πέρας προσέλευσης στην εκδήλωση: 18.45΄)
Το πρωί της Παρασκευής, 30 Ιανουαρίου 2015 θα τελεστεί το καθιερωμένο ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο των ευεργετών και διδασκάλων της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, καθώς και των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας (υπέρ αναπαύσεως των μελών ΔΕΠ, Βοηθών-Επιστημονικών Συνεργατών, Διοικητικών Υπαλλήλων & Ε.Τ.Ε.Π., Φοιτητών) στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, Αρχιμανδρειό.