Ευχές για να μειωθούν οι τιμές στο γάλα

GALA PINE

GALA PINEΟλοκληρώθηκε, σε θετικό κλίμα, η σύσκεψη των φορέων της αγοράς γάλακτος για το μερίδιο της συνεισφοράς τους, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και να μειωθεί η τιμή του γάλακτος αλλά και σε δεύτερη φάση αυτή του ψωμιού.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γεώργιος Στεργίου τόνισαν ότι θεωρούν αυτονόητη την ανάληψη πρωτοβουλιών από κάθε επιχείρηση “που αντιλαμβάνεται το ρόλο της στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης”.

 

Υπό αυτό το πρίσμα και σύμφωνα με την ανακοίνωση, κάλεσαν τους εκπροσώπους της αγοράς να επενδύσουν στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση “δεν κάνει συμφωνίες κυρίων αλλά ασχολείται μόνο με λύσεις που θα έχουν διάρκεια στο χρόνο όπως είναι η αναμόρφωση των συστημάτων διανομής και η δυναμική τιμολόγηση”.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη συνεισφορά τους και την ανταπόκριση τους στις κοινωνικές προκλήσεις και ευαισθησίες της κοινωνίας.

Στόχος του υπουργείου πριν τη σύσκεψη φερόταν ότι είναι να πιέσει ώστε να υπάρξει μείωση της τάξης των 3-5 λεπτών ανά λίτρο, κάτι που εκτιμάται ότι θα ανακουφίσει εκατομμύρια νοικοκυριά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν οι τιμές εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του υπουργείου Ανάπτυξης -όπως προβλέπει και το επικαιροποιημένο μνημόνιο- να προχωρήσει στην εφαρμογή μέτρων για μείωση των τιμών στα τέλη Σεπτέμβρη ή στις αρχές Οκτώβρη.

Εκτίμηση του υπουργείου ήταν πάντως ότι θα επέρχετο συμφωνία στη σύσκεψη με αποκλιμάκωση των τιμών τις αμέσως προσεχείς μέρες ενώ σύμφωνα με τα “Νέα” υπάρχει σκέψη για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά ως μοχλός πίεσης προς τους εμπόρους για να μειώσουν και εκείνοι με τη σειρά τους τις τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ