Γραμματέας- μάλαμα, να τον χαίρεται η Κυβέρνηση!

KORASIDHS

KORASIDHSΣυμβαίνει; Κι όμως συμβαίνει! Ένας Γενικός Γραμματέας Υπουργείου αγνοεί το Νόμο και αποφασίζει μόνος του!

Προφανώς αδιαφορεί για τις επιπτώσεις της επιπολαιότητάς του σε μία ολόκληρη περιοχή και σε παραγωγικές ομάδες.

Ο λόγος για τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχο Κορασίδη. Τον άνθρωπο που αποφασίζει μόνος του και θεωρεί ότι οι αποφάσεις του είναι υπεράνω των Νόμων.

 

Την ώρα λοιπόν που η λειτουργία της Αγροτικής Αγοράς Πρέβεζας βρίσκεται στον αέρα και οι παραγωγοί που επιμένουν να μετέχουν σε αυτή απειλούνται με πολύ υψηλά πρόστιμα, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης και την αναζήτηση λύσης που θα έδινε παράταση ζωής στην αγορά, έρχεται ο κ. Κορασίδης για να πει ότι επιτρέπει την πιλοτική λειτουργία μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ!!!

Πρόκειται για τακτικές και πρακτικές που έρχονται από το μακρινό παρελθόν. Από την εποχή του «κατόπιν ενεργειών μου».

Και την ίδια ακριβώς λογική ασπάζεται ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, ο οποίος σπεύδει να αναπαραγάγει με πανηγυρικό τρόπο τις ανακοινώσεις του Γενικού Γραμματέα!

Φυσικά και οι δύο γνωρίζουν ότι ένα έγγραφο του Γενικού Γραμματέα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ΚΥΑ ή να υποκαταστήσει τη νομοθεσία.

Παρόλα αυτά το χρησιμοποιούν για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους αγνοώντας τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν για όσους παραγωγούς πηγαίνουν στην Αγροτική Αγορά.

Η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Δήμο Πρέβεζας έχει ως εξής:

Σύμφωνα με έγγραφό του το οποίο κοινοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στον Δήμο της Πρέβεζας και μετά από επικοινωνία του Δημάρχου κ.Χρήστου Μπαϊλη με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνεται ότι:
«Η καινοτόμος και αναγκαία για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας λειτουργία των FARMERS MARKET, δηλαδή μιας αγοράς παραγωγών οι οποίοι πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας στον καταναλωτή άνευ μεσαζόντων σε χαμηλότερες τιμές εγκαινιάστηκε με την πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και εφαρμόζεται πιλοτικά στο Νομό Πρέβεζας με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Ήδη έχει ψηφιστεί ο Νόμος 4325/2014 όπου με το άρθρο 56 θεσμοθετήθηκαν τα FARMERS MARKET, η πιλοτική λειτουργία των οποίων επιτρέπεται μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ