Έρευνα: Που θα κάνουν διακοπές οι Έλληνες

HLIOBASILEMA HPEIROS

HLIOBASILEMA HPEIROSΠού θα πάνε φέτος οι περισσότεροι Έλληνες διακοπές; Η Αθήνα, τα Χανιά, και η Σκιάθος αποτελούν τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς, για το καλοκαίρι του 2014, ενώ από διεθνείς προορισμούς, η Ρώμη βρίσκεται στην «καρδιά» των Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago, για τη συμπεριφορά των Ελλήνων ταξιδιωτών.

Όπως φαίνεται, οι Έλληνες ταξιδιώτες, πριν καταλήξουν σε κάποιο ελληνικό νησί, κάνουν μια στάση στην Αθήνα, όπου η μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κυμαίνεται στα 81 ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα Χανιά, ενώ στην τρίτη ακολουθεί η Σκιάθος που αποτελεί έναν από τους πιο φθηνούς προορισμούς για το καλοκαίρι, με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 70 ευρώ.

 

Ωστόσο, η διαφορά στα ποσοστά προτιμήσεων είναι πολύ μικρή, κάτι που δεν ισχύει για τους διεθνείς προορισμούς με τη Ρώμη να βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων με μεγάλη διαφορά. Δεύτερη στην κατάταξη βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη, η οποία αποτελεί το φθηνότερο προορισμό με μέση τιμή διανυκτέρευσης για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στα 109 ευρώ, ενώ τρίτη είναι η Βαρκελώνη.

Σε ό,τι αφορά στις ημέρες που θα διαθέσουν οι Έλληνες για τις διακοπές τους, βρίσκονται στην τριάδα με τις χώρες που θα κάνουν τις λιγότερες διακοπές. Συγκεκριμένα, Έλληνες, Πορτογάλοι και Ούγγροι θα κάνουν λιγότερες διακοπές, με μέσο όρο διαμονής τις 8,1 ημέρες. Αντιθέτως, περισσότερες ημέρες διακοπών θα απολαύσουν οι Ρώσοι (10,76 ημέρες) και οι Ολλανδοί (9,61 ημέρες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ