Ψαλίδι και στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ

sintaksis1

sintaksis1

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος το ενδεχόμενο περικοπών και σε συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα Real News είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί η κυβέρνηση ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις χαμηλές συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.

“Η κυβέρνηση δεσμεύεται για την προστασία των χαμηλότερων συντάξεων. Δεν μπορούμε να θέσουμε κάποιο όριο από τώρα γιατί βρισκόμαστε σε φάση ποσοτικοποίησης των διαφόρων σεναρίων και ο στόχος μας είναι να θέσουμε τον πήχυ της προστασίας όσο ψηλότερα γίνεται”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Οι επικουρικές συντάξεις πάντως σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν καθώς η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συγχώνευσής τους με τις κύριες, γιατί αδυνατεί να βρει ισοδύναμα 370 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως προκείμενου να καταργήσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

Το τρέχον έλλειμμα για το ασφαλιστικό να είναι το 1,8% του ΑΕΠ, για το 2016 όμως μαζί με τα χρήματα που οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ αλλά και τις καθυστερημένες συντάξεις, τότε η “μαύρη τρύπα” αγγίζει το 3-4 % του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο.

Το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή έως το τέλος Νοεμβρίου.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ