Κατάργηση των Αποκεντρωμένων ζητούν οι Περιφερειάρχες

STYLIANIDHS_PERΤην κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ζήτησαν με έμφαση οι Περιφερειάρχες της χώρας από τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη κατά τη συνάντηση που είχαν.

Ο Υπουργός ναι μεν έδειξε θετικός ωστόσο υποστήριξε ότι θα υπάρξουν αντιστάσεις και αντιδράσεις, ειδικά από τον διοικητικό μηχανισμό.

Παράλληλα, οι Περιφερειάρχες έθεσαν με ιδιαίτερη έμφαση το τεράστιο πρόβλημα των περικοπών των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς τις Περιφέρειες που ξεπερνά σε ορισμένες ακόμη και το 68% σε σχέση με το 2011.

Συγκεκριμένα οι 13 Περιφέρειες το πρώτο εξάμηνο του 2012 έχουν λάβει 59.012.692 ευρώ ενώ το 2011 έλαβαν 337.291.859 ευρώ και το 2010 343.589.516 ευρώ.

Επισημάνθηκε προς την ηγεσία του Υπουργείου ότι ενώ είναι αντιληπτό το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας εντούτοις οι μεγάλες περικοπές των ΚΑΠ θα οδηγήσουν τις Περιφέρειες σε ουσιαστική πτώχευση, αφού δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν όχι μόνο στις λειτουργικές τους ανάγκες αλλά σε εκπλήρωση στοιχειωδών υποχρεώσεων τους προς τους πολίτες.