«Ψήνεται» και η Ήπειρος… Άγγιξε τους 39 στην Κόνιτσα!

termokrasia

termokrasia

Σε καμίνι έχει μετατραπεί η Ήπειρος, παρότι το κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές περιοχές με μικρότερη ένταση, από ότι το ανατολικό τμήμα της χώρας. Οι θερμές αέριες μάζες που μεταφέρονται από την Λιβύη κάνουν ασφυκτικές τις συνθήκες, κυρίως στα αστικά κέντρα…

Πιο τυχεροί είναι όσοι βρίσκονται στις παραθαλάσσιες περιοχές ή σκοπεύουν να αποδράσουν προς τις παραλίες το επόμενο διήμερο.

Σήμερα η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Κόνιτσα, όπου ο υδράργυρος στην κυριολεξία χτύπησε κόκκινο, καθώς έδειξε 39 βαθμούς!

Στο Κομπότι Άρτας, στη Δωδώνη, στην πόλη της Άρτας και στην Αγία Κυριακή, η θερμοκρασία έφτασε στους 38 βαθμούς, ενώ 37 έδειξε στα Δερβίζιανα, στην πόλη των Ιωαννίνων και στην Τύρια…

Το Μέτσοβο είναι σίγουρα πιο δροσερό καθώς η θερμοκρασία έφτασε στους 31, στη Βωβούσα 32, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία στην Ήπειρο έρχεται από την Πάργα, όπου ο υδράργυρος έδειξε 30!

Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν και το Σάββατο. Την Κυριακή, σύμφωνα με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας και μεγαλύτερη τη Δευτέρα όπου η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς ενώ τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ