Ιόνια: Παραδόσεις τμημάτων το καλοκαίρι

IONIA EYHNOS

IONIA EYHNOS

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την εξέλιξη των έργων στην Ιόνια Οδό εμφανίστηκε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες. Μάλιστα κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας, ανακοίνωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα παραδοθούν την κυκλοφορία νέα τμήματα του κάθετου δυτικού άξονα.

“Η Ιόνια έχει αυξήσει κατακόρυφα τους ρυθμούς της και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι μέχρι και τα τέλη του καλοκαιριού θα αρχίσουν να παραδίδονται προς χρήση τμήματα δεκάδων χιλιομέτρων”, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Δέδες.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ανακύπτουν είτε λόγω των καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις, είτε εξ αιτίας των αρχαιολογικών ερευνών.

«Με πρωτοβουλία του υπουργού Χρήστου Σπιρτζη δημιουργήθηκε, ειδικά για αυτά τα έργα, μια διυπουργική επιτροπή που αποτελείται από 7 διαφορετικά Υπουργεία. Αυτή η Επιτροπή δεν συζητά επί χάρτου αλλά λύνει επί τόπου θέματα. Δηλαδή συμμετέχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να μπορέσουμε να κάνουμε επίσπευση των διαδικασιών για τις απαλλοτριώσεις, συμμετέχει το Υπουργείο Πολιτισμού για να δίνουμε επίσης άμεσες λύσεις. Είναι ορατή η δραστική βελτίωση που υπάρχει και σε αυτό το επίπεδο. Ήδη για την Ολυμπία Οδό ολοκληρώνεται σχεδόν το σύνολο των απαλλοτριώσεων, για δε την Ιονία Οδό όπου το πρόβλημα ήταν ακόμα μεγαλύτερο, αφού τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν προβλέψεις, υπάρχει επίσης πρόοδος προχωράμε», επισήμανε.

Τέλος επανέλαβε ότι η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων θα γίνει τον Μάρτιο του 2017.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ