Δήμος Ιωαννιτών: Δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες ο Κατσικάς

mpegkas ko16

mpegkas ko16

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου και του Δήμου Ιωαννιτών προκαλούν οι συνεχείς αυξήσεις προσφύγων στον καταυλισμό του Κατσικά, χωρίς να έχουν λυθεί σοβαρά προβλήματα που θα διασφαλίζουν την υγιεινή, την καθαριότητα και την ασφάλεια στον καταυλισμό.

Ο Δήμαρχος, σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, ζήτησε να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές, αίτημα που θα διατυπώσει και εγγράφως με επιστολή προς τον Υπουργό Άμυνας.

Η ίδια θέση διατυπώθηκε και στη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου όπου εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών συμμετείχαν ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παντελής Κολόκας και ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης.

Όπως είπε ο κ. Μπέγκας «χθες βράδυ εκτάκτως έφθασαν περίπου 200 πρόσφυγες στον Κατσικά και από πληροφορίες που μας έχουν έρθει, μαθαίνουμε ότι σήμερα αναμένονται κι άλλα 500 άτομα. Τονίζω με σημασία τη λέξη πληροφορίες, γιατί ούτε καν στους συμμετέχοντες στο Τοπικό Συντονιστικό δεν φτάνει έγκαιρα η πληροφορία για το πότε και πόσοι έρχονται», είπε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος .

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως πριν αφιχθούν άλλοι πρόσφυγες στον Κατσικά, θα πρέπει να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και να λυθούν ζητήματα που σχετίζονται με την υγιεινή.

Ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, ανέφερε πως «έχουμε πληροφορίες που τις μεταφέραμε και στο συντονιστικό, ότι κάποιοι πληροφορούν τους πρόσφυγες στον Πειραιά ότι οι συνθήκες στον Κατσικά είναι ιδανικές προκειμένου να μεταφερθούν εδώ. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί».

Τέλος με αφορμή το διαγωνισμό σίτισης των προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας στον Κατσικά που ανέδειξε επιχείρηση από την Κόρινθο, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τον τρόπο που χειρίζεται η πολιτεία τα θέματα αυτά.

«Η πολιτεία οφείλει να βρει τον τρόπο που θα διευκολύνει τις τοπικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες. Αν το θελήσει κι αν αναγνωρίζει την προσφορά των ντόπιων ανθρώπων σε όλη αυτή την προσπάθεια του προσφυγικού, είναι βέβαιο ότι μπορεί να βρει διαγωνιστικές διαδικασίες που θα εξασφαλίζουν την συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα να πάει σε διαγωνισμούς μικρότερους ή κατά είδος», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ