Ενδιαφέρον από ΜΚΟ να αναλάβουν το αποχετευτικό του Κατσικά!

akats1

akats1

Παρότι άπαντες αναγνωρίζουν ότι είναι επείγουσα η ανάγκη κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου στον καταυλισμό του Κατσικά, ουδείς είναι σε θέση να δώσει και τη λύση!

Η πολιτεία κάνει διαπιστώσεις, ο δήμος εμφανίζεται αναρμόδιος και ξαφνικά προκύπτουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, πρόθυμες να το αναλάβουν!!

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας επανέλαβε ότι στον καταυλισμό απαιτούνται δραστικά μέτρα και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της.

Όπως είπε, η ΔΕΥΑΙ ταχύτατα έκανε όλες τις ενέργειες και προχώρησε στη μελέτη για την αποχέτευση του καταυλισμού, η οποία έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Άμυνας και κοινοποιήθηκε στο τοπικό συντονιστικό όργανο για το προσφυγικό.

«Αυτοί είναι οι δύο θεσμικοί φορείς οι οποίοι οφείλουν να λάβουν τις αποφάσεις και να βρούνε τη χρηματοδότηση για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το έργο», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στον καταυλισμό, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων είπε πως αυτή τη στιγμή εμφανίζονται ΜΚΟ που λένε ότι μπορούν να αναλάβουν αυτά τα θέματα.

Όμως «τις αποφάσεις αυτές δεν μπορεί να τις πάρει ο Δήμος Ιωαννιτών. Ας αναλάβει την ευθύνη της η κυβέρνηση», είπε ο Δήμαρχος, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση πρέπει να προσδιορίσει ποιος θα είναι ο χρηματοδοτικός φορέας για να υλοποιηθεί το έργο αποχέτευσης και στη συνέχεια με την επίβλεψη της ΔΕΥΑΙ που έχει την τεχνογνωσία, να υλοποιηθεί το έργο. Αλλά αυτές είναι κυβερνητικές αποφάσεις».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ