Γευστική… απόβαση από το Νότιο Αιγαίο!

aegean c

aegean c

Γευστική… απόβαση στα Γιάννινα, πραγματοποίησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που κάνει για την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου λοιπόν, μετέφερε την Aegean Cuisine, την αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα…

Παρόντες οι Αντιπεριφερειάρχες Φιλήμωνας Ζαννετίδης, αρμόδιος για τον πρωτογενή τομέα και Γιώργος Λιονταρίτης, αρμόδιος για τις Κυκλάδες, οι οποίοι παρουσίασαν το εγχείρημα σε εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων της Ηπείρου.

Τα 52 νησιά του Νοτίου Αιγαίου, αποτελούν την βαριά τουριστική βιομηχανία της χώρας. Όμως στις σημερινές, δύσκολες συνθήκες, ο τουρισμός δεν αρκεί για να κρατήσει ζωντανό ένα τόπο.

Έτσι σκοπός είναι η ανάδειξη των τοπικών προιόντων, η πιστοποίησή τους, και η ανάπτυξη της γαστρονομίας, στοιχεία, που θα συμπληρώσουν την τουριστική ταυτότητα των νησιών!

Την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Ο κ. Καχριμάνης επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των φορέων της αυτοδιοίκησης, μιας αυτοδιοίκησης που γνωρίζει καλύτερα και από πρώτο χέρι τα προβλήματα…

Έτσι η φωνή της μπορεί να γίνει πιο δυνατή και να ακουστεί και στο κέντρο το οποίο εξακολουθεί να κινείται στους δικούς του ρυθμούς, συχνά χωρίς να έχει καμία γνώση και επίγνωση της πραγματικότητας που επικρατεί στην ελληνική περιφέρεια, στην ύπαιθρο.

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από γεύσεις του Αιγαίου, προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, πραγματικούς θησαυρούς μιας γης, που χαρακτηρίζεται άγονη και ξηρή… Μιας γης όμως, που οι άνθρωποι έμαθαν να την καλλιεργούν και να παράγουν..

Και βέβαια, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, απηύθυνε και πρόσκληση προς τους Ηπειρώτες… Όσοι μπορούν ακόμη να κάνουν διακοπές, μπορούν να επιλέξουν ένα από τα 52 νησιά!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ