Συστημικά σφάλματα άνοιξαν κερκόπορτες.. Πλήρης διερεύνηση στα οικονομικά

katalogos

katalogos

Διερεύνηση σε βάθος κι άπλετο φως παντού… Αυτή είναι η κατεύθυνση πάνω στην οποία κινείται η Δημοτική Αρχή, με αφορμή όσα αποκαλύπτουν οι έλεγχοι για τα πεπραγμένα στην ταμειακή υπηρεσία.

Η λογιστική τακτοποίηση, φαίνεται ότι αποτελούσε κανόνα στη λειτουργία της υπηρεσίας μέχρι και το 2010…

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, με αφορμή το δημοσίευμα του Epiruspost, κάνει λόγο για συστημικά σφάλματα στη λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας, τα οποία επέτρεψαν να δημιουργηθούν κερκόπορτες.

Παράλληλα κάνει γνωστό ότι προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για διερεύνηση σε βάθος όλων των στοιχείων που αποκαλύπτονται.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρεται:

Με αφορμή το δημοσίευμα της ιστοσελίδας epiruspost.gr που αναφέρεται στην Πράξη του Δήμου Ιωαννιτών που δημοσιεύεται στο «Διαύγεια» και αφορά στην «ανάθεση υπηρεσιών γραφολογικού ελέγχου», ο Δήμος Ιωαννιτών διευκρινίζει τα εξής:

Είναι γνωστό πως το Νοέμβριο του 2013 ο τότε Αντιδήμαρχος Οικονομικών, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (εισήγηση που έκανε αποδεκτή το σώμα) την επέκταση του ελέγχου των οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών στην τριετία 2009-2011.

Πολιτική βούληση τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ήταν :

Α) «άπλετο φως παντού». Διερεύνηση και έλεγχος σε βάθος χρόνου, καθώς τα συστημικά σφάλματα στη λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά το παρελθόν, ήταν αυτά που επέτρεψαν να δημιουργηθούν … «κερκόπορτες».

Β) «θωράκιση» της Οικονομικής Υπηρεσίας με νέα οργάνωση και εισαγωγή σύγχρονων συστημάτων ελέγχου, γεγονός που επετεύχθη ταχύτατα.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή προβαίνει σε όλες τις ενέργειες ώστε να διερευνηθεί σε βάθος κάθε στοιχείο που ανέδειξε ο έλεγχος, χωρίς να επιδιώκει κάθε φορά να δίδει δημοσιότητα σε όλα τα βήματα αυτής της διαδικασίας, την οποία είναι αποφασισμένη να την προχωρήσει μέχρι τέλους εξαντλώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση της.

Στο πλαίσιο αυτό ανατέθηκε η διενέργεια γραφολογικού ελέγχου σε υπογραφές που φέρουν παραστατικά που εκδόθηκαν το 2009.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ