Έκρηξη της μικροεγκληματικότητας, αδυναμία της ΕΛΑΣ

PERIPOLIA_NΗ οικονομική κρίση έχει πλήξει και την Ελληνική Αστυνομία. Κατ’ επέκταση την ασφάλεια των πολιτών, οι οποίοι διαπιστώνουν πολύ συχνά ότι είναι αδύνατο να προστατευθεί η περιουσία του.

Κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ την ίδια στιγμή συμμορίες αφαιρούν από αρδευτικούς σωλήνες, καλώδια και ότι άλλο υλικό μπορεί να πουληθεί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και όσοι συλλαμβάνονται οδηγούνται στο δικαστήριο.

Όμως η μικροεγκληματικότητα αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Οι περιπολίες στην ύπαιθρο έχουν μειωθεί σημαντικά, λόγω της αδυναμίας προμήθειας καυσίμων, ενώ πολύ συχνά οχήματα της αστυνομίας μπορεί να μείνουν ακινητοποιημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς δεν μπορεί να καλυφθεί το σέρβις.

Οι δύο ληστείες που έγιναν πριν λίγες ημέρες, στο Μέτσοβο και την Τύρια, δεν έχουν εξιχνιαστεί με τις έρευνες να βρίσκονται προς το παρόν στο σκοτάδι.

Πέραν αυτών όμως είναι καθημερινά τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων κατοικιών κι επιχειρήσεων, ενώ χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη στην Πρέβεζα όπου άγνωστοι αφαίρεσαν κυψέλες με μελίσσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ